Zimní stadion, jeden z největších sportovních stánků v Prostějově. Kdo by po jeho ledě v dětském věku aspoň párkrát neudělal váhavé krůčky? Nicméně brzy už objekt nebude takový, jaký si jej roky pamatujeme. O nejnovějším rozhodnutí informoval zástupce radnice pro tisk Horymír Vševěd. „Rozhodli jsme se pro radikální proměnu, aby stadion vyšel vstříc požadavkům moderní doby. Zapomeňme na dvacáté století, budoucnost je tady!“ proklamuje.

A jak ona budoucnost vypadá? Růžově. A to doslova, největší a na první pohled zřetelnou změnou bude nátěr stadionu zvenčí na růžovo. Naváže se tak na krok, během kterého byla před lety dočervena vymalovaná fasáda kancelářských prostor. „Šedi jsme si užili ažaž. A růžová je přeci krásná barva, no ne?“ pokládá řečnickou otázku Horymír Vševěd. Šokem z nově natřeného stadionu ale zážitek diváků i hokejistů či krasobruslařek neskončí. Ne, je to jen začátek. „Pro větší komfort diváků chystáme vyhřívané sedačky,“ poznamenal Vševěd.

Změn ale mohlo být ještě více. Padl návrh na bílý puk a černý stadion, město se tak skrz hokeji rozhodlo podpořit genderovou vyváženost. Nakonec ale po domluvě s hokejovým klubem LHK Jestřábi Prostějov město a domovní správa od nápadu upustily. „Byl to zajímavý návrh. Ale museli jsme ho zamítnout. Pokleknutí na studený led dozajista k zapojení postačí, už to je výraz pokání,“ konstatoval náměstek pro sport Juraj Zpomalil.

 

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince