Maturitní plesy jsou už v plném proudu, uplynulou sobotu se ho dočkala také Obchodní akademie. A přinesl opravdu vše, co tu poslední dva roky vinou koronaviru scházelo. Bohatý a vydařený program, kvalitní výkon moderátora večera, skvělé taneční vystoupení i hudební doprovod v podání skupiny NOVIOS, bohatou tombolu s více než 250 cenami a samozřejmě plnou řadu emocí především pro maturanty a jejich nejbližší rodinné příslušníky. Více než sedm set návštěvníků se tak po celý večer až do pozdních hodin náležitě bavilo.

Hlavními hvězdami slavnostního večera bylo téměř šedesát letošních maturantů Obchodní akademie, kteří se do příprav plesu pustili i bez jistoty, zda nakonec bude moci proběhnout, za což hned na začátku celého plesu poděkovala ředitelka Eva Lošťáková, která akci zahájila společně s Miladou Sokolovou. „Musím vyzdvihnout, s jakou vervou jste se do příprav pustili. Ani chvíli jste nepochybovali o tom, že se ples bude moci uskutečnit. Když vidím, jak je to zde nazdobeno, tak jste odvedli opravdu velký kus práce. Doufám, že vám stejný zápal zůstane i k přípravě na maturitní zkoušku,“ zakončila už trochu odlehčeněji svá úvodní slova ředitelka, která si však připravila ještě jedno překvapení.

Tématem večera totiž byla hvězdná noc v Monte Carlu. V sále tak byla k vidění výzdoba jako v casinu. Nescházely pokerové karty či hrací kostky. A ředitelka zavzpomínala, jak se při svých studiích na „obchodce“ učila francouzsky a přivítala tak všechny hosty nejen v češtině, ale i francouzštině. „Mesdames et messieurs, je commence une nuit étoilée á Monte Carlo,“ pronesla.

Pak už pro maturanty následovaly chvíle, na které se do konce života nezapomíná. Šest desítek studentů se dočkalo své chvíle slávy, šerpy, kytice a blahopřání k úspěšně zvládnuté maturitě i spokojenému životu. Po slavnostním přípitku obou tříd přišel na řadu i tanec s rodiči, atmosféru v sále pak rozproudila dvě taneční vystoupení nejprve skupiny Freedance, následovalo uskupení Duckbeat.

Všechny přítomné pak zvedla ze sedadel secvičená překvapení obou tříd, ke kterým si přivzaly i své třídní učitele, předvedená show sklidila dlouhotrvající potlesk. Během večera se ale nezapomnělo ani na loňské maturanty, kteří kvůli epidemii koronaviru o svůj maturitní ples přišli. V sobotním večeru se jim tak ve velkém počtu podařilo sejít společně s třídními učiteli a alespoň krátce takto zavzpomínat.

I přes obavy z epidemie byl společenský dům zcela zaplněn. Znát to bylo na tanečním parketu, kde se o hudební doprovod starala kapela NOVIOS, i v celém sále, ale také u front na občerstvení připravené personálem Národního domu a fotokoutku. I přes určité čekání byla nálada více než dobrá a ochranka, kterou tvořila společnost Probea security, nemusela řešit žádné výstřelky.  

„Po těch dvou náročných letech bylo jasně patrné, jakou chuť měli studenti ples zvládnout, to se projevilo i na návštěvnosti, kde se všichni báječně bavili. Navíc ohlasy, které se ke mně dostaly, byly jen pozitivního ražení. Za to jsem opravdu ráda a jsem spokojená, protože dlouho nebylo jasné, zda vůbec dnešní večer proběhne. Největší uznání ale zaslouží sami maturanti, že vše skvěle připravili. Přeji všem dalším školám, které ples čeká, aby se i jim vydařil a nic už je letos nezastavilo,“ doplnila závěrem ředitelka Obchodní akademie Prostějov Eva Lošťáková.