Oblíbené akce pořádané místním Sokolem se nakonec přeci jen v Čelechovicích na Hané dočkají. Původní termín Zimního putování 22. ledna totiž zhatil koronavirus, který se bohužel nevyhnul ani organizátorům. Nyní už je však vše připraveno a nadcházející sobotu 19. března by tak nemělo této tradiční akci v netradičním termínu nic stát v cestě. 

Start je pro účastníky naplánován od místní sokolovny mezi 8.30 a 11.00 hodinou. A trasa vede klasicky na vrchol Kosíře a následně zpátky do Čelechovic. „Zveme všechny, kteří se budou chtít účastnit. Jedná se o přesunutý termín klasického zimního putování. Letos tak bude Josefa a budeme tam slavit svátek všech Josefů na Kosíři,“ uvedla jedna z organizátorů akce a místostarostka obce Milada Dosedělová.

Trasu bude možné absolvovat pěšky, na kole i třeba koloběžce. V cíli bude na všechny čekat tradiční odměna i možnost posezení. „Samozřejmě se pak na všechny budeme opět těšit v Čelechovicích na Hané, kde budou na všechny účastníky čekat krásné perníkové medaile, jak je každým rokem zvykem, a diplom. K tomu nebudou chybět i různé dobroty na posezení v Hospodě U Cukrovaru,“ láká účastníka Milada Dosedělová.

Tak přijďte! Večerník u toho chybět nebude.

 

KDY: SOBOTA 19. BŘEZNA, 8:30-11:00 HODIN

KDE: SOKOLOVNA ČELECHOVICE NA HANÉ