Nedělní dopoledne 13. března patřilo v tělocvičně sokolovny na Skálově náměstí v Prostějově dalšímu ze série Bazárků dětského oblečení, který opět uspořádalo Rodinné centrum Lodička. Velice oblíbenou a hojně navštěvovanou akci opět podpořila krajská radní, náměstkyně prostějovského primátora a předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová s další náměstkyní primátora Alenou Raškovou.

Tělocvična sokolovny byla celá zaplněna stánky, na kterých prostějovské maminky nabízely za velmi nízké ceny nejen obnošené dětské ošacení nejrůznějšího druhu, ale také boty, kočárky, hračky a další věci, které už nepotřebují. „Tato akce už probíhá spoustu let a jsem ráda, že ji osobně mohu podpořit a tradičně nad dětským bazárkem přebírám patronát.

Také já se vždycky snažím na tak báječné akci utratit nějaké penízky, takže dnes jsem zde pořídila pro svého malého syna nové džíny a kraťasy. Obojí za 120 korun,“ pochvalovala si Milada Sokolová, která rovněž před Večerníkem zmínila i charitativní náboj nedělní akce. „Také mě velice zasáhly události na Ukrajině, a proto jsem ráda, že i prostějovské maminky vyjadřují sounáležitost s ukrajinskými maminkami. Dohodly se, že oblečení a další věci, které už nehodlají dále nabízet k prodeji, věnují ukrajinským dětem. Dříve putoval výtěžek z dětského bazárku do Azylového centra pro maminky s dětmi, letos jsme tak učinily významnou změnu,“ uvedla náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová.

Účast při nedělním bazárku si pochvalovala také hlavní organizátorka. „Je to mnohem lepší než v období koronaviru, kdy se nám podařilo uspořádat pouze jediný bazárek. A věřím, že účast bude v následujících letech ještě vyšší. Co se týká dneška, tak nápad poslat spoustu věcí na Ukrajinu mě napadl hned poté, co tato zem byla napadena. Dohodli jsme se s Charitou Prostějov, která se už do humanitárních akcí také zapojila. Nyní ale všechny vybrané věci odvezeme do informačního centra vedle radnice, odkud poputují přímo na Ukrajinu,“ vysvětlila Večerníku Jana Valentová, provozovatelka Rodinného centra Lodička.