Již sedmé jaro v pořadí můžete pravidelně sledovat změny vizáže v režii PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které provádíme v této podobě jako jediní široko daleko. V již tradičním formátu nemá projekt PROMĚNA IMAGE obdoby v celém kraji. A jelikož první roční období je konečně tady, přichází s ním i březnový díl, který logicky nese přívlastek jarní a proběhl ve znamení sluníčka i azurové oblohy. Předposlední březnovou sobotu letopočtu 2022 se konalo již 68. pokračování, které přineslo opět plno úsměvů, pozitivních pocitů a především nůši sebevědomí pro naši jarní vítězku.

Oblíbený seriál PROMĚNA IMAGE je cílený na všechny věkové kategorie, o čemž zcela jasně vypovídá předešlých sedmašedesát dějství, kdy jsme se od dubna 2015 zaměřili na muže i ženy věkového rozptylu patnáct až pětasedmdesát let. Jedná se o poměrně rozsáhlý projekt, který obnáší zapojení celého týmu lidí, množství času a nemalé energie. Cílem není jen pouhá změna vzhledu, ale vnitřní rozkvět každého, kdo si svou osobní proměnou projde, protože k čemu změna vzhledu, když v duši chybí sluníčko, radost a motivace. A to je právě jeden z našich důvodů, proč vůbec PROMĚNY IMAGE pořádáme. Doufáme tedy, že i letošní rok přinese v rámci proměn řadu rozzářených očí, šťastných a hřejivých pocitů a pomůže tam, kde má.

Jak známo, v minulosti dosáhla sláva projektu až hranic Prahy, Ostravy, Olomouce či Vyškova, vědí o něm v Havířově, Bouzově a už dvakrát k nám přijely vítězky ze Slovenska. V březnovém dílu se do velkého finále dostala Dana Kyšková, taktéž původem také ze Slovenska, která ale již nějakou dobu žije v Prostějově. A jakožto naše první budoucí maminka v historii se proměna zadařila na jedničku.

„Jsem v očekávání a ráda bych byla perfektně vypadající maminka. Blíží se jaro, tak bych zároveň s tím chtěla získat novou energii a jiskru,“ sdělila na adresu Večerníku Dana Kyšková. A protože zastoupení nastávající maminky v našem projektu dosud chybělo, právě tato skutečnost rozhodla o výběru sedmadvacetileté ženy původem ze Slovenska. Zasnoubená slečna Dana totiž pochází ze slovenského Martina a v Prostějově bydlí přibližně dva roky. „Spoustu let už vypadám přibližně stejně. Nechávám si upravit obočí, líčím se, pečuji o sebe pravidelně, a co se týká módy, tak i tu mám ráda, nejraději chodím oblékaná pohodlně,“ podívala se do zrcadla naše březnová vítězka.

A co nám na sebe prozradila? „Ráda bruslím, chodím na procházky se psem, s oblibou vařím. Nejraději ryby a omáčky. Dále moc ráda čtu, zbožňuji přírodu, hory, hrady, zámky a v zimě snowboarding a lyžování,“ nešetřila svými koníčky Dana Kyšková.

Březnová PROMĚNA IMAGE začala v sobotu 19. března již o půl osmé a čekal nás příjemný den plný poradenství, péče, legrace a zářivého sluníčka. Slečna Dana přišla uvolněná, avšak postupem času se přece jen dostavila mírná nervozita. Uvědomila si totiž, že před ní budou zahalena všechna zrcadla a neuvidí se. Největší obavy panovaly s úpravou v kadeřnictví, v tomto případě se bála razantního střihu a nové barvy. Vtipkovali jsme sice, že s blížícími se Velikonocemi by jí určitě slušela i zelená, ale to bychom jí samozřejmě nemohli udělat. Nervozita stoupala, ale naše aktérka ji ustála. I když o sebe pečuje, vždy se najde něco, co se dá ještě více vyšperkovat. V rámci oblečení jsme tedy vybrali styl, pro který by se sama nerozhodla, to stejné se týkalo i brýlí a účesu. Líčení bylo také jiné, než na které je zvyklá. Ale nakonec byla Dana Kyšková ze své proměny víc než nadšená. Více uvidíte na našem webu, kde najdete video i fotografie.

 

1. krok – volba oblečení

Naše první zastávka byla u specialisty na profesionální módní poradenství v RV FASHION v Plumlovské ulici, kde jsme započali celou březnovou PROMĚNU IMAGE. Za přítomnosti majitele a stylisty Reného Volka jsme se za časných ranních hodin pustili do výběru nových outfitů. „Módní slovenská ikona Andrea Martiny vytvořila kolekci, kterou jsme z části využili pro naši proměnu usměvavé a dobře naladěné slečny Dany,“ prozradil René Volek. „Zajímavé žluto-bílé šaty v netradičním střihu jsou velmi pohodlné a skryjí případné nedostatky. Svou barevností evokují jarní sezónu. Dalším modelem jsou modré šaty ze lnu, ty vypadaly na vaší březnové vítězce velmi elegantně, a přitom len je tak příjemný i pohodlný, byť samozřejmě se mačká, ale to je jeho charakter,“ pokračoval módní expert Večerníku. „Myslím si, že to už zákaznice akceptují i v našem módně-konzervativním Česku. Nemohl chybět ani volný plášť a bundy, retro styl devadesátých let minulého století, což je letošní trend jara.“ Poslední volba padla na šaty do práce nebo i na malou oslavu v delším provedení. Vypadaly na vítězce třetího letošního klání perfektně. „A myslím si, že se v nich i dobře cítila. Barevná vyváženost a nenucenost v pohodlném materiálu tento pocit ještě umocnily. Kompletní změna ženu rozzářila a působila skvělým dojmem,“ popsal nadšeně výběr outfitů René Volek.

 

2. krok: líčení

Naše další kroky směřovaly k novému partnerovi do kosmetického studia Madona, které najdete na Havlíčkově náměstí v polyfunkčním domě Atrium. Zde se březnové královny našeho seriálu ujala sympatická Leona Londínová. „Před vlastním líčením jsem paní odlíčila a nanesla hydratační krém. Jako první jsem se zaměřila na úpravu obočí, protože tvoří takzvaný ‚rám‘ obličeje. Obočí jsem tedy vytrhala do požadovaného tvaru, dodala mu tmavší vzhled pomocí tužky a stínu a následně zafixovala gelem. Co se týče stínů, zvolila jsem tmavě hnědé odstíny, černou linku a řasenku pro zvýraznění krásných čokoládových očí,“ popsala své první kroky kosmetička. „Poté jsem nanesla make-up a rty vykreslila pomocí rtěnky hnědomeruňkového odstínu. Vykonturovala obličej pomocí bronzeru a tváře rozjasnila pomocí tvářenky a nakonec celý make-up zafixovala transparentním pudrem,“ popsala kosmetička Leona Londínová a na rozloučenou dodala: „Slečně Daně jsem doporučila, aby navštívila náš kosmetický salon Madona, který se nachází na Hlaváčkově náměstí v budově Atrium, aby své pleti mohla poskytovat pravidelnou péči o pleť nebo laminaci obočí, která ji zaujala.“

 

3. krok – volba brýlí

Coby kamenem dohodil. Takový kousek jsme tentokrát měli do Optiky Wagner, která se nachází naproti objektu Atrium na náměstí E. Husserla (bývalé Trio). Zde se nás ujal majitel Radek Wagner a jeho tým, opět tak byl zaručen odborný výběr slušivých brýlí. „Slečna Dana je mladá žena, na které si můžeme dovolit se ‚vyřádit‘ s našimi exkluzivními kousky. Máme novou kolekci dioptrických i slunečních brýlí, takže rozhodně je z čeho vybírat,“ těšil se známý expert na optiku. „Vzhledem k tvaru obličeje jsme vybrali olivové tvary, stále se totiž nosí kombinace plastu a kovu, to vše doladěné decentními pastelovými barvami. Chtěli jsme zároveň podtrhnout elegantní oblečení jednoduchostí obrub a slunečních brýlí. Jimmy Choo byla přesně taková volba a extravagantní Police zase zvýšily pozornost. Jsou to brýle, které jsou spíše jako šperk a svoji nositelku rozhodně odliší od ostatních. Je zřetelné, že čtvery brýle představují ideální počet pro formální i neformální příležitosti jak ve slunečním, tak i v dioptrickém provedení,“ uzavřel s úsměvem svůj výběr Radek Wagner.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Prvotní pochybnosti vystřídané nadšením. To vždy budí nový účes. A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Dana Kyšková se nového účesu obávala ze všeho nejvíce. Nedovedla si představit zásah do délky vlasů a s rozpaky souhlasila se změnou barvy. Podmínkou vstupu do seriálu PROMĚNA IMAGE je však to, že účastník musí souhlasit s jakoukoliv změnou, která mu předem třeba ani není oznámena. V tomto případě je tedy nutné mít v náš tým důvěru a tu musela prokázat i vítězka sedmasedmdesátého dílu. Přesto se nervozita dostavila, ale z výsledku byla naprosto nadšená. Zjistila totiž, jak perfektně jí sluší účes, který by si za běžných okolností sama nezvolila. „Vlasy měla jemné, vlnité a suché konce, barva byla kaštanová, ale hodně vymytá, takže jsme je prosvětlily a zvolily vhodnější odstín, který slečnu Danu zjemnil. Následně byl použit přeliv v barvě tmavé blond se zlatavým nádechem, což působilo příjemně. Vlasy jsme sestříhaly razantněji zejména zezadu, přední část jsme nechaly delší. Styling jsme vytvořily do vln, abychom udělaly vlny, které ji příjemně oživily. Pro tento typ vlasů je vhodné volit přípravky na vlny a suché vlasy, které je zregenerují a docílí požadovaného vzhledu. Nový účes této ženě celkově prospěl, dodal jí šmrnc,“ pronesla spokojeně Andrea Furiaková.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Od samého rána šlo vše jako po másle. Nové outfity Daně Kyškové i nám udělaly radost, protože díky nim „povýšila“, působila jako manažerka, k tomu brýle a líčení dotvořily skvělý dojem a ten ještě znásobil účes. Na zasnoubenou slečnu Danu byl po její proměně velmi působivý pohled. Jakmile se budoucí maminka zbavila obav z účesu a uviděla se po celém dni v zrcadle, tak doslova žasla, měla pocit, že to snad ani není ona. Následnou roli modelky při focení a natáčení si náležitě užívala. Sluníčko k tomu ostře svítilo, panovala dobrá nálada, což celý březnový díl seriálu PROMĚNA IMAGE umocnilo v pozitivní den

 

Jarní díl seriálu PROMĚNA IMAGE je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 28. března