Prostějovský magistrát během čtvrtka a pátku minulého týdne uspořádal potravinovou sbírku mezi občany města. Lidé i zástupci různých organizací přinášeli především trvanlivé potraviny, které poputují potřebným lidem. Hlavně do Azylového centra pro osamělé matky s dětmi.

Potravinovou pomoc lidé nosili dle instrukcí organizátorů do kanceláře turistického informačního centra na náměstí T. G. Masaryka nebo do dvora radnice. Darované potraviny a hygienické prostředky jsou skladovány a dále bezplatně distribuovány do charitativních a humanitárních organizací, které je dále předávají jednotlivým klientům. Kvůli aktuální pandemické situaci se mnoho lidí dostává do krizových situací a potřeba trvanlivých potravin se zvyšuje. Potravinová banka proto stále přijímá potraviny. Přijímali jsme trvanlivé potraviny, které zatím nebyly rozbaleny,“ uvedl primátor Prostějova František Jura, který sám společně s náměstkyněmi Alenou Raškovou a Miladou Sokolovou přispěl do sbírky plnými krabicemi potravin. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se sbírky zúčastnili, podařilo se vybrat stovky kilogramů potravin,“ dodal Jura.

Sbírky se aktivně zúčastnila i náměstkyně primátora pro sociální oblast Alena Rašková. „S kolegyní Miladou Sokolovu jsme přinesly krabici s rýží, těstovinami, paštikami, zavařeným masem a pro děti také s různými sladkostmi. Jiní lidé pak darovali i hygienické potřeby či prací prášky. Předběžně jsme se všichni dohodli, že velká část vybraných věcí poputuje do Azylového centra osamělým matkám s dětmi,“ řekla Večerníku Alena Rašková.