Poslední vesnický ples této sezóny se uskutečnil v pátek 29. dubna v Kulturním domě ve Výšovicích. Obecní bál tady má dlouholetou tradici a také místní organizátoři akci dva roky odkládali kvůli koronaviru. Letos zvolili hodně pozdní termín, což se nakonec projevilo na návštěvnosti. I tak si ale „padesátka“ hostů užila příjemnou zábavu.

„Příští týden se koná ještě Charitativní ples v Prostějově, ale mám informace o tom, že náš dnešní obecní bál je poslední akcí tohoto druhu na vesnicích prostějovského regionu v této plesové sezóně,“ řekl Večerníku přímo v Kulturním domě ve Výšovicích místní starosta Jakub Haluza.

Rozloučení s letošní plesovou sezónou ve Výšovicích tak trochu pokazila slabší návštěvnost, Večerník napočítal zhruba padesát hostů. „Návštěvnost ovlivnilo několik faktorů. Začíná krásný slunečný víkend, v regionu je spousta dalších společenských akcí a také tento pro ples pozdní termín nevyhovuje všem. Přesto jsme neváhali a ples uspořádali. A myslím si, že kdo dnes večer přišel, baví se velice dobře,“ podotkl starosta Výšovic Jakub Haluza, který zároveň zmínil, že po dvouleté pauze zaviněné koronavirem se zdejšímu obecnímu úřadu podařilo připravit kvalitní akci. „Díky sponzorům máme bohatou tombolu se 60 cenami, z nichž tou první jsou takzvané chytré hodinky. Ale v tombole je spousta dalších srovnatelných cen v podobné hodnotě. K tanci a poslechu vyhrává skupina Merkur a zábava probíhá jak v hlavním sále našeho kulturáku, tak i ve sklípku,“ uvedl starosta Jakub Haluza.