Největší turistická akce v prostějovském regionu je opět tady! Klub českých turistů Smržice pořádá nadcházející sobotu 21. května pro všechny příznivce turistiky a cykloturistiky 18. ročník Smržického vandru. Start je naplánován v rozmezí sedmé až desáté hodiny.

Každý účastník dostane program vandru s plánkem trasy a razítko do startovní karty. Připraveny budou pěší trasy 5, 11, 18, 28 a 50 km, cyklotrasy pro horská kola 8, 35, 48 a 62 km a cyklotrasy pro silniční kola 26, 33, 52 a 95 km. Trasy jsou orientovány do oblasti Drahanské vrchoviny a Velkého Kosíře. Na všech kontrolách bude připravena minerální voda zdarma a na některých i malá svačinka.

Za úspěšné absolvování vandru dostane každý účastník cílové razítko případně razítko IVV a barevný diplom. Za příplatek může získat i medaili. K dispozici budou také vandrovní vizitky a vandrovní trička. Vyhodnocen bude též nejmladší a nejstarší účastník vandru.

„Jsme rádi, že se konečně do pořádání akce můžeme pustit v plné parádě. Loni jsme museli některé cyklotrasy zrušit, což někteří z účastníků nesli poněkud nelibě. Letos už je most na cyklostezce přes severní obchvat dokončen, takže lidé se po něm budou moci vydat ve směru na plumlovskou přehradu, případně Drahanskou vrchovinu,“ prozradil za organizátory Zdeněk Balcařík, který rovněž předpokládá, že akce letos přivítá účastníka s pořadovým číslem 20 000. „Za předchozích sedmnáct ročníků dorazilo zhruba 19 700 lidí, pokud vyjde počasí, dá se tedy předpokládat, že magická hranice padne,“ upozornil s tím, že daný člověk však nebude vědět, že se právě on stal jubilantem. „Pořadí účastníků v jednotlivých ročnících totiž neevidujeme,“ usmál se Balcařík.

 

KDY: SOBOTA 21. KVĚTNA, 7:00 do 10:00 HODIN

KDE: SPORTOVNÍ AREÁL SMRŽICE