Už jsou to tři týdny, co Večerník poprvé zjišťoval novinky v přípravách politických stran a hnutí na komunální volby v Prostějově, které se uskuteční v pátek 23. září a sobotu 24. září tohoto roku. Uplynul tak delší časový úsek, abychom se právem mohli domnívat, že v „desítce“ Večerníkem oslovených politických subjektů nastal další vývoj jak v předvolební kampani, tak v sestavení jednotlivých kandidátních listin. Představitelé některých politických stran a hnutí na čerstvé dotazy Večerníku odpověděli, na reakce lídrů kandidátek či předsedů dalších ovšem netrpělivě čekáme a novinky z jejich řad vám budeme postupně přinášet v dalších číslech až do začátku letních prázdnin.

Ze zatím známých faktů je zřejmé, že ač ani jeden politický subjekt redakci Večerníku neposkytl kompletní kandidátní listinu pro komunální volby, první jména lídrů jsou už známa. Přestože se na seznamech předních kandidátů do zastupitelstva objevují známé osobnosti, to největší překvapení pro voliče si připravili sociální demokraté. Jejich šance ve volbách a odvrácení nezvolení do zastupitelstva má totiž posílit třiaosmdesátiletý bývalý primátor Prostějova Miroslav Pišťák! Právě situaci ČSSD, která má jako první strana za sebou oficiální sněm před volbami, se věnujeme v dnešním vydání. Přidáváme také první pozvánky na blížící se akce a názory dvou koaličních stran či hnutí.

 

Druhý díl předvolebního zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 16. května