Hýbat se, bavit se, a navíc být spolu. To byl hlavní cíl akce Rodiny v běhu, kterou uplynulý pátek 13. května zorganizovala škola ve Smržicích ve spolupráci s místními sokoly. Na trať dlouhou 5 kilometrů vyrazilo celkem 78 účastníků, mezi nimiž nechyběl ani PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

 Trasa vedla od místní sokolovny ve směru naučné stezky na Stráž. Bylo na ní celkem deset kontrol, na nichž byly připravené úkoly jako třeba poznávání našich hradů. V cíli pak na všechny čekaly diplomy, občerstvení, sladkosti a pro ty nejrychlejší věcné odměny.

„Děti to celé braly velice zodpovědně. Na jedné zastávce měly třeba zpívat. Některým to vydrželo i při rychlém přesouvání na další stanoviště. Bylo opravdu nevšední vidět, jak kolem vás probíhají děti a zpívají si,“ všimla si Jana Balcaříková, která na trasu vyrazila i se svým manželem Zdeňkem.

Stejný manželský pár spolu s dalšími členy smržického Klubu českých turistů už nyní připravuje na nadcházející sobotu největší turistickou akci v regionu Smržické vandr. I u toho bude Večerník naživo.