Hnutí PéVéčko, které v podzimních komunálních volbách bude v Prostějově patřit k hlavním favoritům, zahájilo v sobotu odpoledne svoji předvolební kampaň. A velice milým a příjemným způsobem. Hnutí v čele se současným prvním náměstkem primátora Prostějova Jiřím Pospíšilem připravilo DĚTSKÝ DEN S PÉVÉČKEM, který se uskutečnil v areálu U Rockyho vedle parkoviště za krasickým aquaparkem. Akce vzbudila obrovský zájem a navštívilo ji přes takřka 1000 dětí se svými rodiči!

Organizátorům Dětského dne s PéVéčkem přálo počasí, sobotní odpoledne prosvítilo sluníčko, takže do areálu letní zahrádky a sportoviště U Rockyho už po čtrnácté hodině směřovaly davy dětí nejrůznějšího věku v doprovodu rodičů nebo prarodičů. V rámci dětského dne je čekalo množství soutěží o sladké ceny a taky atrakce v podobě skákacího hradu nebo nafukovacího bazénu, ve kterém sice nešlo o koupání, nýbrž o možnost projet se na lodičkách.

Jednotliví kandidáti do prostějovského zastupitelstva za hnutí PéVéčko pak řídili soutěže, například slalomovou jízdu na kole, házení pytlíků do jamky, stolní fotbal, discgolf a další a další připravené hry v rámci sobotního odpoledne. „Je to naše vůbec první akce v rámci předvolební kampaně a zvolili jsme tuto formu. Chtěli jsme k blížícímu se Dni dětí udělat něco hezkého pro naše nejmenší občánky i jejich rodiče. A jsem moc rád, že přišlo tolik lidí. Navíc se vydařilo počasí,“ svěřil se exkluzivně Večerníku Jiří Pospíšil, lídr hnutí PéVéčko.

„Za absolvování našich soutěží obdrží každé dítě ceny v podobě sladkostí. A navíc všichni dnešní účastníci postupují do závěrečného slosování o hodnotné ceny, které budou předány dvacátého září na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově. Už teď mohu prozradit, že hlavní cenou bude televizor,“ přidal současný první náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil.

Dětský den s PéVéčkem „vyšperkovala“ v sobotu 28. května ještě dětská diskotéka, celou akci moderoval dýdžej Václav Kopka.