Celodenní program z oblasti zdraví společně s kulturním vystoupením legendární zpěvačky Petry Janů připravili pro všechny zájemce ve Slatinicích. Nechyběly různé přednášky i cvičení prospěšná nejen pro svalstvo, ale i paměť. O různých potížích i jejich řešení pak promluvila ředitelka Lázní Slatinice Irena Vašicová společně s lékařem Radanem Gocálem. U toho Večerník nemohl chybět, aby vám přinesl exkluzivní reportáž.

 

 

Nedělní Den zdraví odstartoval už v deset hodin, kdy přišlo na řadu cvičení Centra pohybu Olomouc. O půl hodiny později následovala první informativní přednáška na téma konopí rozdělená do dvou bloků, dále trénink paměti a první hudební vystoupení v rámci neděle. Odpoledne vystoupila se svým proslovem ředitelka lázní a následně si k besedě pozvala lékaře Radana Gocála, se kterým probrala celou řadu zajímavostí.

Po debatě se představil místní klub seniorů a od půl čtvrté došlo na zlatý hřeb letošního ročníku, představila se zpěvačka Petra Janů s kapelou Amsterdam. „Jsem ráda, že jsem mohla dorazit na takto milou akci, která dokáže pobavit, ale také informovat. Zdraví je přece na světe to nejdůležitější. Já jsem si koncert opravdu užila a pevně věřím, že stejně to měli i posluchači,“ svěřila se zpěvačka. Koncertem však program neskončil a pokračovalo se ještě ve volné zábavě při diskotéce, během níž si taneční vystoupení připravilo centrum pohybu.

Mimo tento hlavní program ale probíhala i řada dalších zajímavých aktivit spojených se zdravým životním stylem. V rámci přednášek či ukázek cvičení nechyběla jóga, koloběžky, různé cviky na ochablé svalstvo, správná meditace a mnoho dalšího. K tomu měl každý možnost i odborného poradenství ohledně měření tlaku, vyšetření zraku, chodidel, nutričního poradenství nebo vyšetření mateřských znamének. Pro děti nechyběly různé atrakce, kterých hojně využívaly, či malování na obličej.

V prostorách zámecké zahrady si mohli návštěvníci zdravé produkty zakoupit a v lázních nechyběly samozřejmě ani typické lázeňské produkty. Kdo tak dorazil, mohl si vybrat ze široké škály nabízených možností, dozvěděl se řadu nových a zajímavých informací, vyzkoušel si různé cvičení na „hlavu“ i tělo a domů si mohl odnést krásný kulturní zážitek společně se zdravou dobrotou.