65. ročník celostátní přehlídky uměleckého přednesu a divadelní poezie je v plném proudu. Od úterního slavnostního zahájení pokračuje program každý den od brzkých ranních hodin do pozdního večera. O program během dne se starají především recitátoři, kteří ukazují svůj um na půdě Městského divadla. O večerní program se stará divadlo a teplé večery doplňuje muzika na zahrádce národního domu. Pátek i sobota se ponese v podobném duchu a sobotní večer bude patřit slavnostnímu zakončení jubilejního ročníku.

Dopoledne patří pravidelně prezentaci recitátorů, kteří v Městském divadle převádějí svůj um. Odpolední program patří rozborovým seminářům i seminářům pro veřejnost. Středeční podvečer patřil hned dvěma divadelním představením. Klec před mříží zahrálo uskupení Ratataverita z Plzně a Čtverylku vrahounčina karvinský spolek V.E.M. 3 rohlíky. Večer patřil na zahrádce národního domu kapele HM…

I čtvrteční program byl opravdu nabitý a nabídl řadu zajímavých vystoupení a seminářů. Odpoledne opět patřilo divadlu, tentokrát s hrou Viktorka vystoupilo Convivium z Plzně a inscenaci Svatá hlava předvedlo plzeňské Divadlo my. Zahrádka národního domu nabídla kapelu Wierdsky.

Bohatý program jubilejního ročníku věnovaný 100. výročí narození Jana Skácela pokračuje i dnes a v sobotu jej čeká slavnostní zakončení.