Spousta soutěží, atrakcí, her a dalších možností pro strávení krásného nedělního odpoledne přilákala do známého občerstvení U Rockyho vedle krasického aquaparku stovky dětí i rodičů. Zábavné odpoledne pod taktovkou Občanské demokratické strany a nezávislých osobností města Prostějova provázelo příjemné počasí a ještě příjemnější chvilky tady strávily celé rodiny. Bavící se společnost příjemně překvapili i hasiči, kteří návštěvníkům předvedli ukázku ostrého zásahu.

Celá akce se konala v rámci další části předvolební kampaně ODS a nezávislých osobností města Prostějova před blížícími se komunálními volbami. O politice zde však nepadlo ani slovo. „Kdepak, jakákoliv politika jde stranou a já osobně jsem velice ráda, že se tu sešlo tolik lidí, kterým jsme dokázali poskytnout tolik druhů zábavy. Z návštěvnosti jsem nadšena,“ sdělila Večerníku přímo v areálu občerstvení U Rockyho Milada Sokolová, kandidátka na primátorku za ODS a nezávislé osobnosti města Prostějova.

Organizátoři připravili pro děti osm stanovišť, kde mohly prokázat své sportovní i dovednostní umění. Náramně se bavily při chůzi na chůdách, slalomu na kole, střelbě ze vzduchovky, discgolfu, házení pytlíků do jamky, chození na lyžích a dalších soutěžích. Připraven byl také obrovský skákací hrad, malování na obličej, houpačky a další atrakce. „Jak už jsme ale avizovali s předstihem, jde o zábavné nedělní odpoledne pro celé rodiny. A divil byste se, kolik rodičů se také zapojilo do soutěží nebo jen tak si vyzkoušelo některou z disciplín. Mnohdy byly ale jejich děti šikovnější,“ smála se Milada Sokolová, která v občerstvení U Rockyho pomalu ani nestíhala vítat a zapisovat další soutěžící návštěvníky. „Je to krásné se takto sejít a bavit se. Je ale pravda, že ještě v sobotu jsem měla strach, zda se nám vydaří počasí. Pánbůh nás má ale rád a vyslyšel naše prosby,“ podívala se na rozjasněnou oblohu Milada Sokolová, které se Večerník také zeptal, zda se i ona sama stihla zúčastnit některé ze soutěží. „Zatím na to nemám čas, ale ráda bych si vyzkoušela chůzi na chůdách. V tom jsem fakt dobrá,“ pronesla sebevědomě kandidátka na primátora. Jak ještě dodala, je ráda, že akci navštívily stovky lidí i přesto, že je zrovna polovina prázdnin a mnozí jsou na dovolené mimo Prostějov. „Mně osobně už dovolená taky skončila a tak se s novou energií vrhám zase do práce,“ dodala Milada Sokolová.

Zábavné odpoledne, které v neděli uspořádala Občanská demokratická strana a nezávislé osobnosti města Prostějova, vyšperkovali svými praktickými ukázkami i prostějovští hasiči. Ti navíc na trávníku v areálu u Rockyho nastříkali hustou pěnu, ve které se děti s potěšením brouzdaly. Celou akci zakončilo živé vystoupení kapely Sláva band.