Obhajoba se podařilo, prostějovský magistrát je už poněkolikáté v řadě vyhodnocen jako nejpřívětivější úřad v Olomouckém kraji. Soutěž je postavena na komplexním přístupu úřadů v oblasti kvality při poskytování služeb klientům. Kritéria hodnotí přístupnost a otevřenost úřadu, komunikaci s klienty, digitalizaci služeb, zapojování veřejnosti do věcí veřejných nebo třeba kroky ke zvýšení udržitelnosti.

Oceněná města tedy mohou být považována za nejpřívětivější právě pro svůj ucelený přístup při zvyšování kvality služeb. „Těší mě, že prostějovský magistrát dlouhodobě boduje v tomto hodnocení. Věřím, že většina občanů a klientů je se službami magistrátu skutečně spokojena,“ říká primátor František Jura.

Ocenění převzal v Praze tajemník prostějovského magistrátu Libor Vojtek společně s manažerkou kvality Antonií Orálkovou. „Jsem rád, že jsme obhájili prvenství v této prestižní soutěži z předchozích let. Zároveň si uvědomuji, že tuto cenu jsme získali nejen díky materiálnímu vybavení úřadu, ale že velká část odpovědnosti za služby, které náš úřad poskytuje, leží na zaměstnancích, kteří úřadu vdechují život a dělají ho pro občany přívětivým,“ uvedl tajemník Libor Vojtek.