Předminulou sobotu 1. října uspořádala firma Naděje „Den otevřených dveří“ v Regeneračním centru. Účelem této akce bylo seznámení nejen obyvatel Brodku u Konice a okolí s možnostmi regenerace organismu různými druhy přístrojové techniky a s variantami pomoci organismu touto cestou. Dále byla představena možnost diagnostiky organismu různými přístroji a návrh následného řešení určitými druhy přístrojů.

Začátek akce proběhů v protější budově, kde byli návštěvníci seznámeni s programem akce, prostřednictvím videí jednak s fungováním celé firmy, také přímo s činností regeneračního centra i s možnostmi využití přístrojů a jejich pomocí na různé zdravotní problémy.

Po úvodním slovu magistry Jarmily Podhorné a zhlédnutí dalšího videa byli přítomní po skupinách pouštěni do Regeneračního centra NADĚJE. Hned při vstupu všechny kromě usměvavé slečny přivítala relaxační hudba a směsice vůně bylinek, kávy a občerstvení. V menších skupinkách si návštěvníci prohlíželi jednotlivé místnosti, které byly pro lepší orientaci označeny cedulkami s názvy přístrojů, jenž mají dopřát zdraví. O přístrojových terapiích již měli účastníci představu z video přednášky, která je k zakoupení spolu s přednáškami magistry Podhorné na USB flash disku. V centru byly tyto terapie představeny na živo.

Mohli jsme vidět návštěvníky centra, jak za asistence jedné ze zaměstnankyň visí hlavou dolů na autotrakčním lehátku a v této poloze se protahují. Také si přítomní mohli zacvičit na přístroji Rolletic vedle něj, který pomáhá s formováním postavy. Pokud návštěvníci měli zájem, byla pro ně připravena přístrojová masáž nohou nebo světelná terapie lokální (Bioptron) či celotělová (LED Bed). Přestože tento přístroj vypadá jako solárium, bylo nám usměvavou zaměstnankyní sděleno, že neopaluje a nezpůsobuje stárnutí pokožky, naopak pomáhá s jejím omlazením. To se přítomným dámám velmi líbilo. Vyzkoušet na místě jej sice nebylo možné, ale pro představu jej pracovnice centra NADĚJE zapnula a místnost pak zalilo fialové světlo. Terapie tímto přístrojem nám byla také doporučena na podporu imunitního systému i dobré nálady.

V další místnosti na všechny čekaly přístroje, které také bylo možné vyzkoušet. Na problémy s prokrvením pak byla doporučena terapie Bemer, tedy přístroj, který působí na cévní stěny, aby lépe fungovaly. Vyzkoušet si návštěvníci mohli i masážní přístroje DENAS a Ceragem, které pomáhají od bolesti zad. Zatímco přístroj DENAS uvolňuje napětí v zádech pomocí slabého elektrického proudu, příjemná termomasáž přístrojem Ceragem připomíná klasickou masáž. Právě zde se stály největší fronty. Když jsme se jedné z dobrovolnic po vyzkoušení terapie ptali na její dojem, celá nadšená nám řekla, že už si jde rezervovat termín.

Na skok jsme se také zastavili u přístroje Ballancer, který pomocí lymfatické masáže horní či spodní části těla pomáhá dostat z organismu přebytečnou vodu, a navíc je příhodný pro formování postavy.  Na tento přístroj padalo také hodně dotazů. Do plavkové sezóny je sice daleko, ale zájem o tuto terapii byl přesto vysoký.

V horním patře na všechny čekala harmonizace a detoxikace organismu pomocí frekvenčních generátorů. Zájemci si mohli vyzkoušet inhalaci Vincentky či molekulárního vodíku. Poté na ně ještě čekala příjemná termomasáž krku, kterou jsme mohli absolvovat během inhalace molekulárního vodíku.

Před odchodem jsme zvědavě nakoukli do poslední místnosti, ve které byly představeny diagnostické přístroje Salvia, ERI a další. Mnoho z návštěvníků nadchla možnost diagnostiky celého organismu, a tak se hromadně objednávali. Na úplný závěr byla představena venkovní vířivka s ozónem, která lákala ke koupeli. Poté už se všichni dali do občerstvení a nechali si dále regenerovat organismus pitím vodíkové vody.