Sportcentrum – DDM Prostějov si pro vás po roce opět připravilo halloweenskou stezku odvahy, na níž se budete smát a zároveň bát.

Pro děti i dospělé bude připraven pestrý tematický program a během cesty samozřejmě potkáte řadu strašidel. Nebojácní si pak budou moci opéct špekáčky anebo si vyrobit malý halloweenský předmět a ti nejodvážnější nakonec mohou získat i nějakou odměnu. Přijďte v pátek 21. října od 15:00 hodin do areálu Domu dětí a mládeže v ulici Vápenice!

V zahraničí je velice oblíbený svátek Halloween, který připadá každoročně na poslední říjnový den. U nás se přibližně ve stejnou dobu slaví svátek zvaný Dušičky. Každý z nich je jiný, a přece v lecčems podobný. „Víte, že Halloween jsou vlastně naše Dušičky? Jenže ty naše Dušičky jsou hodně jiné. Jsou o květinách, věncích a svíčkách, ale Halloween, ten je o strašidelných kostýmech, koledách a sladkostech. Oba svátky mají však jedno společné, uctíváme tak památku všech zesnulých,“ připomíná hlavní vedoucí akce Karel Ondrůj.

U příležitosti oslavy Halloweenu si pro vás přitom Sportcentrum – DDM v Prostějově připravilo strašidelnou stezku odvahy, na které se budete bát, ale i bavit. „Ti nejodvážnější z Vás si budou moci na hřbitově (dvorek DDM) opéct špekáčky a vyrobit si malý halloweenský předmět. Věříme, že se s dětmi společně pobaví i dospěláci. Máte-li tedy pro strach uděláno, přijďte s rodiči a kamarády za námi. A pokud přijdete i vy ve strašidelných kostýmech, třeba vystrašíte vy ta naše strašidla,“ dodává Ondrůj. Vydejte se na halloweenskou cestu strašidelným sklepením Domu dětí a mládeže v ulici Vápenice 9 a získejte nějakou tu odměnu za svou odvahu.