Jedinečná cimbálová muzika zazní na oslavu 20. výročí založení Hospice na Svatém Kopečku. K jubileu tohoto unikátního zařízení v Olomouckém kraji přijede zahrát a zazpívat Jiří Pavlica & Hradišťan. Benefiční koncert věhlasného moravského umělce s jeho kapelou na podporu místa pro kvalitní a důstojné prožití posledního období života se bude konat 8. listopadu 2022 ve slavné bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku u Olomouce.

“Je to místo, které je výjimečné. Promlouvá k nám nejen historií, ale i onou duchovní silou. A možná jsme my hudebníci obdarováni tím, že umíme genius loci takového místa vnímat intenzivněji. A to se pak promítne do repertoáru a samotného prožitku. Těšíme se,” váží si výběru místa koncertu hudebník a primáš Hradišťanu Jiří Pavlica.

Benefiční koncert k jubileu Hospice na Svatém Kopečku je podporou důležitého zařízení v našem regionu. Otázka důstojného dožití totiž mnohdy bývá pro samý život opomíjená a přehlížená. “Hospic na Svatém Kopečku se věnuje lidem v závěrečné fázi života. Poskytujeme paliativní a sociální péči a je pro nás velmi důležité, aby lidé netrpěli bolestí. Chceme být i nadále místem dobrého umírání, jak to o nás řekla jedna milá klientka,” sdělila k péči Hospice na Svatém Kopečku ředitelka Marta Šťastná.

Hospic byl zřízen Arcidiecézní charitou Olomouc v bývalém poutním domě na Svatém Kopečku u Olomouce. Dne 28. listopadu 2002 byl slavnostně otevřen za přítomnosti arcibiskupa Mons. Jana Graubnera.

“Úcta k člověku - ke svému bližnímu, je tím nejzákladnějším, jak se jeden k druhému můžeme chovat. A to je jeden ze základních důvodů proč pomáháme. Společnost je tak silná a vyspělá, jak se dokáže postarat právě o potřebné a bezbranné. Tak dokažme, že jsme vyspělá společnost,” vyzývá k návštěvě koncertu Jiří Pavlica, který je se svým Hradišťanem podepsán pod hudebními skvosty jako Vteřiny křehké nebo Modlitba za vodu.

“Návštěvníci koncertu podpoří dostupnost a kvalitu hospicové péče. V této těžké a turbulentní době je velmi těžké zajistit finance na provoz takového zařízení. A my chceme být nadále otevření pro potřebné a pro jejich rodiny, abychom nemuseli nic omezovat,” přiblížila využití finanční pomoci z benefičního koncertu ředitelka Marta Šťastná.

 

Benefiční koncert Jiří Pavlica & Hradišťan k 20 letům služby Hospice na Svatém Kopečku
Kdy: 8. listopadu 2022 v 17:00 Kde: bazilika Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku
Vstupné v předprodeji 450,- Kč | vstupné na místě konání 490,- Kč
Předprodej:         V informačním centru města Olomouce v podloubí radnice

V recepci Hospice na Svatém Kopečku

Online prodej vstupenek – www.ticketportal.cz/event/Beneficni-koncert-Hradistan-Jiri-Pavlica

Info pro ZTP/P: osoby ZTP/P dle platného ceníku, doprovod jedné osoby zdarma

Pro vozíčkáře místa vyhrazena, bezbariérový přístup zajištěn

Rezervace vstupenek ZTP/P: +420 224 091 439, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

http://www.hospickopecek.charita.cz

https://hradistan.cz/