Největší běžecká akce roku na Prostějovsku proběhne i letos na náměstí T. G. Masaryka, kdy se uskuteční další ročník Sokolského běhu republiky. Jak už sám název napovídá, tato akce bude součástí státního svátku 28. října, tedy dne připomínajícího vznik Československa.

 

„Chtěl bych touto cestou pozvat opravdu všechny, protože Sokolský běh není jen o sokolech, ale je to akce pro širokou veřejnost. V rámci závodu jsme už připraveni a budeme velmi rádi, když se k nám připojí co nejvíce běžců, ale také diváků, kteří vytvoří skvělou atmosféru,“ vzkazuje starosta Sokolské župy prostějovské Svatopluk Tesárek.

Stejně jako v minulých letech budou i letos běhy rozděleny dle kategorií i vzdálenosti. „Pro děti máme připravené trasy od pěti set metrů do jednoho kilometru a hlavní závody budou probíhat na pět a deset kilometrů. Stejně jako v loňském roce bude jeden okruh mít dva a půl kilometru. Pro každou kategorii bude zvláště připraven koridor na registrace na místě, abychom předešli zmatkům, a každý účastník se může těšit na pamětní medaili, jmenovku s číslem a různé upomínkové předměty,“ prozradil dále Tesárek, který přidal, že nebude chybět ani občerstvení od partnerů závodu.

Program na náměstí začne už ve 12.00 hodin. Od tohoto času si budou moci závodníci vyzvedávat startovní balíčky a jako první se na trasu vydají mládežníci do deseti let ve 13.00 hodin. O dvacet minut později je vystřídají závodníci do čtrnácti let a hlavní závod vypukne ve 14.00 hodin. „Možnost on-line registrace bude zpřístupněna do pondělní půlnoci. Následně se mohou závodníci hlásit už jen před startem, ale pouze v omezeném množství, takže raději využijte způsob on-line. Před závodem dojde na pietní akt s kladením věnců. Letos očekáváme, že se zúčastní přibližně tři sta závodníků, měli bychom tak být druhým největším závodem v republice,“ usmál se Tesárek.   

 

KDY: PÁTEK 28. ŘÍJNA, 12:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV

 

43 sokolsky letak