Ve víru dění během svátku Památky zesnulých zůstává zcela jistě i společnost FCC Prostějov, která kromě provozování nejstarší pohřební služby spravuje rovněž Městský hřbitov v Brněnské ulici společně s obřadní síní. Jak se Pohřební služba FCC Prostějov připravuje na letošní Dušičky, popsal Večerníku ředitel společnosti Štěpán Špaček (na snímku).

 „Jako každý rok pečlivě a s předstihem,“ pousmál se na úvod. „Začali jsme výběrem i zakoupením nových květů do vazby, dále zdobíme šiškové věnečky, šiškové košíčky a podobně. Přijde na řadu rovněž tvoření věnců, kytic, žardinek, košíčků i menších květináčů. To vše buď ve formě květů umělých, nebo v podobě lesních sušených květů. Sortiment máme stálý, avšak vždy je možné objednat i další zboží dle přání zákazníka,“ sdělil Špaček s tím, že prostřednictvím nejčtenějšího regionálního periodika odpověděl i na otázku, kde všude si budou moci Prostějované zakoupit zboží společnosti FCC před Dušičkami? „Naše zboží je možné zakoupit na pobočce pohřební služby na Žižkově náměstí nebo přímo u hřbitova, kde máme vlastní stánek v podobě malého domečku.  Objednání je možné osobně, telefonicky na čísle 582 344 073 nebo 725 779 452, ale také e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Pro inspiraci je možné prohlédnout si katalog nabízených květin a věnců na našich nových webových stránkách www.pohrebnictvi-pv.cz. Na naší pobočce dále nabízíme velký výběr dalších umělých květin, lateren, andělů a svíček, které budou i na našem stánku před městským hřbitovem,“ popsal Štěpán Špaček.

A jak ještě doplnil, nejstarší pohřební služba na Prostějovsku připravuje pro letošní Dušičky jednu změnu při výrobě dušičkového zboží. „Ano, pro letošní rok jsme se rozhodli vyměnit chvojí smrkové za ozdobnější a kvalitnější jedlové,“ prozradil ředitel společnosti. 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & PAMÁTKA ZESNULÝCH najdete v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. října