Potěšení pro nejmenší i zážitek pro ty starší. Halloween napříč Prostějovskem slavil úspěch. Na různých místech vypadal různě. Někde se tvořilo, někde byl karneval. Oblíbené jsou ale i průvody v maskách a s lucernami. Právě tak slavili Halloween v Pivíně. Obcí se prohnala strašidla a bylo se opravdu na co dívat.

„Byl to úžasný ročník. Skvělá práce, příprava i provedení. Z pohledu návštěvníka to vypadalo tak, že všechno klaplo, jak bylo naplánováno. I to počasí nakonec celkem vydrželo,“ uvedla Květoslava Žondrová, ředitelka místní základní školy. Právě od ní se průvod strašidel vydal. „Stezka byla úžasná, i já se místy bála,“ uvedla ředitelka. A vzkázala poděkování účinkujícím.

Mezi těmi byly hlavně děti, přidalo se ale i pár dospělých. „Každoročně se akce zúčastní děti a rodiče z celé vsi, kdy děti si užívají soutěže, které jim v duchu Halloweenu připravují paní učitelky z naší školy. Rodiče si rádi pochutnají na výborném punči již tradičně připravovaném manžely Pavelkovými,“ konstatoval za organizátory Jakub Šišma. „Letošní Halloween nemohl být ošizen ani o lampionový průvod a stezku odvahy, která se letos opravdu moc povedla. Na stezce se letos společně s mou maličkostí podílela i ‚akční‘ skupina vedená místní ikonou Honzou Nedbalem. Tímto bych členům Spolku rodičů a přátel školy a všem, kteří se na letošní akci podíleli jakoukoli pomocí, chtěl poděkovat,“ dodal.