Dvanáct metrů vysoký stříbrný smrk bude letos zdobit během adventu prostor před radnicí na hlavním prostějovském náměstí.  Město Prostějov má již podepsánu darovací smlouvu na letošní vánoční strom. Ten bude na náměstí T. G. Masaryka slavnostně rozsvícen 25. listopadu.

Loni prostějovský vánoční strom vzbudil s ohledem na své zakřivení bouřlivé diskuse. Nakonec se mu však dostalo více podpory než odsouzení. Ten letošní stále ještě roste před rodinným domem ve Vrahovicích. „Jsme rádi, že se nám podařilo vánoční strom zajistit, letos to nebylo vůbec jednoduché,“ potvrdil náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Zároveň město vyhlašuje anketu, při které budou moci lidé sami určit výstižné jméno pro vánoční strom roku 2022. Hlasování bude zahájeno od úterý 1. listopadu a potvrdvá do 18. listopadu.

„Autor vítězného návrhu společně s námi vánoční dominantu města slavnostně rozsvítí,“ prozradila první náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějov).

V předchozích letech navrhovali lidé jména stromů po ulicích, ve kterých dlouhé roky rostly. Loňský Bystroušek se tyčil v ulici Rudolfa Těsnohlídka, Horáček se zase vypínal v ulici Dr. Horáka. Jaképak jméno nakonec dostane strom z Vrahovic, který vám ukážeme již v příštím vydání Večerníku?