Romantika hodná Karla Maye! Recesista a dobrodruh David Píchal už navštívil nejeden odlehlý kout naší planety. Letos na podzim se z Prostějova vlastním autem vydal do iráckého Kurdistánu, který se rozkládá při hranicích s Tureckem a je občasným cílem raketových útoků ze strany sousední země.

Poutavě a s typickým humorem na svém facebookovém profilu JEBAL fcb opět zachytil nejen neobyčejnou pohostinnost a srdečnost místních Kurdů, ale i místa, kam by se „normální“ člověk nikdy nevydal. „Možná se pletu, ale není vyloučeno, že v Twniy Baba jsem byl jako první Čech. Jedná se totiž o velmi málo známé místo vzdálené zhruba 300 km od nejbližšího většího města,“ zmínil se Píchal v souvislosti s velmi úzkým kaňonem, z něhož se zvedají kolmé, několik desítek metrů vysoké břehy vzbuzující u zbloudilců vpravdě klaustrofobní pocity.  

David Píchal se JEŠTĚ před svou zatím poslední cestou zapojil do boxerského výcviku a výrazně zhubl, což potěšilo zejména jeho ženské čtenářky. Takto se vyfotil u jednoho z vodopádů v úzké soutěsce Twniy Baba.