Veselou akci slibuje už tradiční Palačinkový večírek. Majitelka a zakladatelka prostějovské palačinkárny Pall a Chinky Jana Petříková už dříve ukázala, že umí udělat akci se skvělou atmosférou, na kterou lidé chodí rádi. V Národním domě se díky ní a organizačnímu týmu dalšího tuctu lidí setkaly stovky masek. A ne ledajakých, všechny byly na téma cirkusu a cirkusové show. A tak lidé mohli potkat mima, principála, ale třeba také zebru na baru.

 

Večírek to byl velkolepý. Zabral kavárnu, restauraci i horní salonky Národního domu. Všude byla pestrobarevná výzdoba, nechyběl fotokoutek, živá hudba nebo taneční vystoupení. „Děláme to proto, že nás to baví. Chystáme to půl roku, objednáváme, děláme dárečky. Novios, to jsou kamarádi. Tančí kamarádi od mé dcery. Děláme to pro nás a pro naše kamarády. Je to taková čistokrevná zábava,“ popsala sáhodlouhé přípravy Jana Petříková. Zajímavostí bylo, že velkou část přítomných znala. „Říkala jsem, že už to dělat nebudu. Ale lidi vás donutí. Ptají se, vyptávají, chtějí lístky,“ prozradila s úsměvem.

Večer se přitom mimořádně povedl. Návštěvníci ocenili diskotéku, možnost si zatančit nebo Zuzanu Kožnárkovou a její pěvecká čísla. Tancovala pak MwM community, připraveno bylo i půlnoční číslo. Ještě předtím ale došlo na vyhlášení masek. Zaujala třeba žena-lvice. Dále mim, ocenění dostal i sultán. „Myslím si, že to je vynikající večer, je zde přátelská atmosféra. Lidé si dali práci, aby dorazili v kostýmu a udělali si masky. Je dobře, že se to po dvou letech koronaviru dalo do pohybu,“ uvedl k akci Ondřej Kopečný v kostýmu sultána. „Ocenění potěšilo. Udělal jsem si masku narychlo. Ale jsem rád, že mě ocenění potkalo,“ přiznal s úsměvem.

On i další návštěvníci navíc už mohou ladit masky na další rok. Organizátoři už oznámili, že sedmý Palačinkový večer proběhne 4. listopadu 2023, a to na téma „Od soumraku do úsvitu“. Upíři tedy budou vítáni…