Všichni jsme chodili do školy a mnozí z nás se dožijí vysokého věku. Obě tyto části života jako kdyby však dělil celý vesmír. Vzájemně je propojit se daří na ZŠ v ulici Dr. Horáka, kde v pátek 4. listopadu proběhla akce s názvem Zpátky do školy.

Na návštěvu do školy přišli senioři z nedalekého Centra sociálních služeb, aby se podívali, jak se dnes děti učí. Do tříd prvňáčků se podívalo celkem 15 lidí. „Děti milou návštěvu přivítaly s nadšením a každá třída si připravila pro příchozí dárek. Potom společně trávili jednu vyučovací hodinu. Babičky a dědové dětem povídali o tom, jak to vypadalo ve škole, když byli malí, a bedlivě sledovali, jak se děti učí dnes. Moc se jim líbila práce s interaktivní tabulí, i to, jak děti umí krásně zpívat, jak se učí a jak jsou milé,“ popsala vedoucí školní družiny Naděžda Kalábová, která je nezdolným motorem podobných akcí.

Děti byly zvídavé a měly spousty otázek na to, jak to vypadalo ve škole dříve. „Byly překvapené, že nebyly počítače, a moc se divily, že se dříve psalo perem se dřevěnou násadkou a inkoustem,“ dodala Kalábová. 

Společný čas, který spolu děti a senioři strávili, byl pro obě strany velmi přínosný a poučný. „Pro velký úspěch si celou akci zopakujeme ještě jednou příští týden,“ uzavřela Naděžda Kalábová.