Rok se s rokem sešel a adventní čas je nadosah. Vánoční atmosféra udeřila naplno. Jako v ostatních městech a dnes už i na vesnicích začíná slavnostním rozsvícením vánočního stromu, které se letos na prostějovském náměstí uskuteční v pátek 25. listopadu. Půjde o Andělské rozsvícení za účasti dětského pěveckého sboru Kolotoč ze Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose.

Adventní neděli na náměstí budou předcházet první velké akce letošní Prostějovské zimy. Celou ji neodstartuje nic jiného než slavnostní rozsvícení vánočního stromu darovaného rodinou z Vrahovic. „Budeme moc rádi, když lidé za námi zavítají a společně rozsvítíme vánoční stromeček. V letošním roce při této příležitosti vystoupí žáci Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose a všichni návštěvníci se rozhodně mají na co těšit. Mohu prozradit, že oproti předešlým rokům jsme zvolili jiný koncept, který věřím, že udělá radost všem,“ láká návštěvníky na náměstí Milada Sokolová, první náměstkyně prostějovského primátora.

Tentokrát se přitom v rámci úsporných opatření obejde akce bez hvězdy českého showbyznysu, která přitom v minulosti každoročně (s výjimkou koronavirové pandemie) do Prostějova přijížděla.

Nepůjde ale o jedinou akci, již bude hostit náměstí o nadcházejícím víkendu. Sobota 26. a neděle 27. listopadu bude patřit vánočnímu vláčku a projet se okolo náměstí budou moci všechny děti. „Jde o letošní novinku. Na děti bude čekat okruh přes celé náměstí se zastávkou u zvoničky. Projížďka bude velkým zážitkem,“ srdečně zve Sokolová.

 

KDY: PÁTEK 25. LISTOPADU 2022, 17:00 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV