Potřetí letos proběhne společná charita Českého basketbalu, České televize a klubů Kooperativa NBL, jež nese název Bez faulu. Projekt tentokrát společně s Kontem Bariéry bude pomáhat Dominiku Moravcovi, dvanáctiletému chlapci ze slezských Těškovic, který by se chtěl stát basketbalistou, jenže momentálně bojuje s těžkou nemocí – idiopatickou transverzální myelitidou.

Cílem projektu Bez faulu, jenž se jinak zaměřuje na chování rodičů v hledišti během basketbalových zápasů, je znovu vybrat finanční prostředky a pomoci, aby Dominik a jeho rodina mohli zaplatit za nákladné rehabilitace. Letošní charitativní období odstartuje během utkání hvězd v Ústí nad Labem, tedy 30. prosince 2020, a vyvrcholí 14. února 2021 v rámci Hyundai Final 8 Českého poháru v Nymburku. Zapojení klubů Kooperativa NBL, bude totožné jako v předchozích letech. Ve vybraném klání každého jednotlivého celku tým přispěje částkou 100 korun za každou neproměněnou střelu, 200 korun za každou osobní chybu a 1000 korun za každou technickou chybu.

Přispěje rovněž Pojišťovna Kooperativa. Ta Dominikovi věnuje v rámci Kooperativa faktoru 500 korun za každou smeč a 1000 korun za každý alley-oop ve všech střetnutích v rámci charitativního období. Zapojit se tradičně budou moci také diváci a fanoušci, a to konkrétně zasláním dárcovské SMS ve formátu DMS BEZFAULU 30, 60 nebo 90 na číslo 87 777.