Kouzelné Vánoce aneb já nejsem Ježíšek, já jsem Kožíšek. Tak se jmenovalo představení, s nímž uplynulou sobotu 26. listopadu do Prostějova dorazil kouzelník Pavel Kožíšek. Smršť nejrůznějších triků, iluzí a fórků sledovaly v zaplněném sále Kulturního klubu Duha desítky dětí i jejich rodičů.

Pavel Kožíšek na pódiu vynikal nejen hbitými prsty, ale také zdatnou manipulací jak s nejrůznějšími „kouzelnými“ předměty, tak i s pozorností diváků. Tu si dokázal získat a často nasměrovat přesně tam, kam potřeboval. Pomáhalo mu v tom i jeho nasazení, vždyť na pódiu se během zhruba hodinového vystoupení zapotil jako v posilovně. Právě tam je také jako doma jeho dlouholetá asistentka, modelka a moderátorka Hana Mašlíková, která nedávno uspěla na světové soutěži v bikiny fitness. Oba společně v Duze v rychlém sledu předvedli velké množství kouzel, z nichž zůstával publiku rozum stát. Mnohé z nich se točily kolem Vánoc a dárků.

„Můj dědeček byl také kouzelník vystupující ještě v bílých rukavičkách. Tomu jsem vždy záviděl jeho sbírku starých hodinek. Vždy jsem si některé z nich přál objevit pod vánočním stromečkem,“ svěřil se v průběhu představení Pavel Kožíšek.

Jeho vystoupení bylo po pátečním rozsvícení vánočního stromu jedním z nejtřpytivějších kamínků v mozaice programu letošní Prostějovské zimy. Ta bude již nadcházející pátek 2. prosince pokračovat zahájením provozu na oblíbeném kluzišti v sousedství hlavní budovy prostějovského muzea.