Tady už to žije naplno! Hukot jako v úle, dětí honící se po ledě, maminky sledující své ratolesti od mantinelu a tatínci popíjející punč u stánků. Zhruba takovýto malebný obrázek nabízí od pátku 2. prosince prostor před prostějovským muzeem, kde otevřelo oblíbené mobilní kluziště. Byli u toho i náměstci primátora Milada Sokolová, Jiří Rozehnal a Jiří Pospíšil.

Jako první se při pátečním otevření na kluzišti tradičně předvedly prostějovské krasobruslařky. Pak už na něj vtrhly desítky dětí, některé v doprovodu svých rodičů. V okolí ledové plochy se však už první den nacházelo lidí násobně více. Mimo jiné to bylo i díky tomu, že mnozí z nich zálibně poslouchali šlágry Karla Gotta v podání imitátora slavného zpěváka Honzy Mlčocha zpívajícího opodál. „Užíváme si to, je to tady boží,“ shodli se veskrze pozitivně naladění mládenci s bruslemi na nohou, kteří se nechali ochotně vyfotit. 

Otevření kluziště předcházely debaty ohledně toho, zda je něco takového v době zvýšených nákladů na energie vhodné. Drtivá většina lidí z Prostějova se shodla na tom, že je. Prostějovská radnice však z výše uvedeného důvodu zkrátila dobu, po kterou budou moci lidé kluziště zdarma využívat. Ve srovnání s předchozími lety byl jeho provoz zahájen později a skončí už 1. ledna.

Provozní doba kluziště je ve všední dny od půl třetí odpoledne do deváté večerní. Dopoledne jsou vyhrazena pro žáky prostějovských škol. O víkendech se bude bruslit od deváté ranní až do jednadvacáté hodiny večerní.