Byl to boj, aby letos vůbec vznikl. Nakonec prostřednictvím webu www.startovac.cz podařilo vybrat na charitativní kalendář útulku Voříšek dostatek peněz. Nyní si ho konečně můžete koupit. Peníze z jeho prodeje poputují na podporu opuštěných a někdy i týraných pejsků. 

 

Tradice charitativních kalendářů útulku Voříšek vznikla již na konci roku 2018. Díky podpoře dárců se podařilo jej vytvořit i na rok 2023. Také letos je opravdu moc povedený, krásný a udělá radost nejen pod vánočním stromečkem. Jeho pořízením přitom pomůžete financovat pejsky, kteří žijí v Čechách pod Kosířem na náklady útulku Voříšek. Podpoříte tak opuštěné pejsky a jejich péči. Spoustu pejsků se totiž do útulku dostane po úrazech, nemocní nebo ve starším věku a veterinární náklady na ně stále narůstají. Navíc Voříšek po 15 letech provozu potřebuje spoustu prav. Samostatnou kapitolou jsou pak náklady na energie.

Naším cílem je získat prodejem kalendáře finance na provoz v této těžké době. Jen zálohy na elektřinu nám stouply na dvaadvacet tisíc korun za měsíc, v útulku elektřinou topíme, ohříváme vodu a samozřejmě svítíme. Náklady na veterinární péči pak každý měsíc přesáhnou čtyřicet tisíc korun,“ upozornil majitel útulku Leopold Dostál.

Pokud máte o tento krásný kalendář zájem, můžete si jej vyzvednout v útulku Voříšek v Čechách pod Kosířem. Také je možné si jej objednat na internetových stránkách www.vorisek.org. Celý projekt lze podpořit také na www.startovac.cz, kde se peníze budou vybírat ještě zhruba 40 dní. Do konce uplynulého týdne se tímto způsobem podařilo získat zatím pouze 8 procent z cílové částky 66 000 korun.