Pro vánoční svátky obecně platí jedno základní pravidlo. Drtivá většina lidí je tráví se svými nejbližšími v rodinném kruhu, užším nebo širším. Co když to však pro někoho není možné například z pracovních důvodů? Své by o tom mohly vyprávět brazilské volejbalistky ve službách VK Prostějov. A pro speciální přílohu Večerníku také krátce popovídaly.

Jasno o svém programu na Vánoce měla už dlouho dopředu urostlá blokařka Raquel Löff. „Samozřejmě jsem věděla, že letět domů kvůli nabitému zápasovému programu nepůjde. Proto jsme s mým přítelem vymysleli, že on přicestuje již s předstihem za mnou do Prostějova a svátky strávíme společně ve Vysokých Tatrách. Takové hory u nás v Brazílii nemáme, bude to nádhera. Už se moc těším,“ neskrývala emotivní Raquel.

Natěšená je také na silvestrovské a novoroční radovánky. „Můj přítel tady ještě zůstane a poslední den roku pojedeme do Bratislavy. Chceme tam navštívit krásná místa, která jsme v minulých letech vinou proticovidových opatření nemohli. A oslavy Silvestra máme objednané ve známé restauraci UFO na vrcholu vyhlídkové věže, sto metrů nad Dunajem. Paráda,“ směje se Löff, jež ráda sbírá nevšední zážitky.

Natolik bujaré plány pro nejkrásnější dny roku si s předstihem rozhodně nerýsovala vysoká smečařka Jéssica Silva, letní posila z UP Olomouc. „Já ještě úplně nevím, kde o Vánocích budu,“ krčila potetovaná sympaťačka rameny v pokročilé fázi prosince. Leč kondiční trenérka vékáčka Solange Soares, která oběma krajankám při jejich působení v hanáckém klubu vydatně pomáhá, má o sváteční náplni své mladší kamarádky jasno. „Na Štědrý den vezmu Jess za mojí druhou mámou do Bratislavy. Je to Brazilka, se kterou jsem se velice skamarádila během mého působení na Slovensku, a trávím u ní Vánoce skoro každoročně. Vždy uděláme tradiční brazilská jídla, dodržujeme i jiné sváteční zvyky naší rodné země. Tentokrát pojede Jess se mnou, určitě se jí tam bude moc líbit. Jsme jako rodina, moc rádi ji vezmeme mezi sebe,“ slíbila Soli. Obětavá žena s nesmírně širokým srdcem přitom pro hráčskou tahounku prostějovského týmu naplánovala i 31. prosinec. „Na Silvestra spolu vyrazíme do Prahy, kde máme objednanou účast na večírku v jedné brazilské restauraci. A tam to tedy pořádně roztočíme, bude to hóóódně velké i divoké,“ rozpumpovala se jinak spíš klidná Solange. Málomluvnější Jéssica jen krátce a výstižně dodala s ukázkou hezkého tanečku: „Samba!“

 

Součástí aktuálního tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 19. prosince, je příloha SPECIÁL VÁNOCE aneb 25 LET Večerníku a dvojnásobné číslo magazínu TV POHODA