I kdyby to šlo, tak tentokrát prostě nemohli. Vládní nařízení udělila stopku všem organizovaným společenským akcím, a proto se nemohla konat ani oblíbená Silvestrovská koupel vyhlášeného Spolku Nezamyslických mažoretů. Při ní se totiž na místní plovárně schází stovky diváků. To by však nebyli mažoreti, aby něco narychlo nevymysleli.

Problém mažoretům tentokrát nezpůsobila pouze vláda a její restrikce. „Letos nic nebude, hodně z nás skončilo v karanténě. Jsme ale všichni zdraví, je to hlavně kvůli manželkám,“ prozradil Večerníku Jan Košárek, který už v létě nechtěně předpověděl zákaz shromažďování při rozsvěcování vánočních stromečků. I proto si jej mažoreti společně s přáteli zapálili během červnové Zimní olymppijády. Při stejné příležitosti rovněž s odstupem času oslavili také Velikonoce.

Zbylým recesistům to navzdory všemu nedalo a své typické modro-bíle pruhované plavky nenechali zahálet ve skříni ani letos. „Šlo se o nečekanou a naprosto neplánovanou záležitost. Tři z nás v plavkách proběhli všechny uličky v obci. Jednalo se o alegorický běh naděje za všechny nezamyslické otužilce, kteří kvůli karanténě nemohli. Byl to nádherný běh a možná jedna nová tradice,“ pochvaloval si nakonec Košárek.