Podruhé během posledního roku se v Prostějově uskuteční akce, která má za úkol dát věcem druhou šanci. A lidem zase ušetřit. Vrací se totiž Swap bazar čili bazar výměnný. Během akce si lidé mohou vyměňovat prakticky cokoli. Nejčastěji se jedná o oblečení a módní doplňky, výběr zboží ale prakticky není omezený.

I v letošním roce se mohou všichni zájemci těšit na swap, tedy výměnu svých nepotřebných věcí za ty, které se jim mohou hodit. Akci pořádá stejně jako v minulém roce Kulturní klub Duha ve spolupráci se statutárním městem Prostějov a Zdravým městem Prostějov. Donést na akci může každý cokoliv, a to od oblečení přes šperky až po různé knihy a na místě může své věci vyměnit za jiné.  

Akce se konala již v minulém roce a měla velmi kladný ohlas i účast obyvatel. „Lidé si už jistě všimli, že jsme v sále kulturního klubu DUHA pořádali v loňském roce akci, při níž mohli zájemci získat zdarma opravdu cokoliv. Oblečení, boty, bižuterii, knihy, rostliny a jiné. To vše mohli přinést a nabídnout někomu jinému, naopak si odnést to, co se hodí zrovna jim,“ vysvětlila, jak funguje tento výměnný bazárek, první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová.

Výměna je dobrá po všech stránkách. Starší věci díky tomu neskončí v popelnicích a mohou dostat ještě druhou šanci. I pokud by nebyl zájmem o některé nabízené věci, tak rozhodně nepřijdou vniveč, protože veškeré zbylé věci jsou věnovány Azylovému centru Prostějov. „V této souvislosti bych ráda apelovala, aby svou garderobu prošly nejen dámy, ale také pánové. Právě pánského zimního oblečení je v současné době hodně v azylovém centru potřeba. A právě to se nedostává,“ apelovala na veřejnost náměstkyně primátora Marcela Župková.

Na akci se mohou návštěvníci těšit i na skvělou náladu, chybět nebude ani výborná káva zdarma. Veškeré oblečení musí být řádně vyprané, vyžehlené a nepoškozené. První swap bazar v roce 2023 se uskuteční v neděli 29. ledna od 14.00 do 17.00 hodin v sále Kulturního klubu Duha.

 

KDY: NEDĚLE 29. LEDNA 2023, 14:00 HODIN

KDE: KULTURNÍ KLUB DUHA, ŠKOLNÍ 4, PROSTĚJOV

 

03 letak swap