Žijete ve zdejším regionu? Máte ho rádi? A máte děti? Pak by vám toto určitě nemělo ujít! Nedávno vyšel Poznávací atlas regionu Prostějovsko. V neobyčejně hravě ilustrované knize najdete zmínky o všech obcích i městech našeho regionu. Originální obrázky pak doplňuje zajímavý text plný vtipných postřehů.

Prostějovsko poznáte nejlépe při pěších, případně cyklistických túrách. Jde to však i jinak. Originální způsob, jak spojit zábavu a vzdělání, nabízí Poznávací atlas. V něm se lze dočíst informace o všech městech a obcích Prostějovska, jejich historii, pověstech, památkách, osobnostech, okolní přírodě či tradicích. Děti nepochybně zaujmou nejen úžasné ilustrace, ale i zajímavé úkoly či 58 samolepek, které následně mohou vlepit na ta správná místa.

Publikace vznikla ve spolupráci se zástupci měst, obcí a regionálních vzdělávacích institucí. „Dočtete se v ní například o vojsku neporazitelných rytířů Goje a Magoje, které dlí v Němčicích na Hané ukryté pod zemí. Můžete také hádat, jak se asi jmenují vsi, které založili Viec, Drž, Čelka, Tvor, Vrbata, Myslej nebo Čelech. Zato pojmenování obce Bedihošť údajně vzniklo u uvítací věty k pocestnému: „Budiž host,“ což se ovšem dá vztáhnout na celé Prostějovsko,“ lákají autoři ze vsetínského vydavatelství Zirek, na jehož internetových stránkách je možné si knihu objednat. Dostupná by měla být také minimálně v dohledné době na jednotlivých obecních úřadech či v prostějovském turistickém informačním centru.