Pomyslná tečka za letošní plesovou sezónou se v Otaslavicích uskutečnila v sobotu, kdy se v místní sokolovně odehrály tradiční šibřinky pro dospělé. Ty v letošním roce přilákaly rekordní počet masek a nechyběly extravagantní kostýmy jednotlivců či působivých rodinných či přátelských skupin. Zaujaly každopádně všechny. Během večera došlo i na překvapení, jež pobavila všechny přítomné.

Poslední plesovou akci sezóny každým rokem představují šibřinky, ani letos tomu nebylo jinak. Přilehlé „peklo“, kde měly masky před nástupem sraz, bylo letos neuvěřitelně zaplněné.  Zhruba sto se jich následně promíchalo s dalšími návštěvníky. „Šibřinky mají tradici, ale letošní počet masek jednoznačně překonal naše očekávání. Kromě řady místních dorazilo i velké množství přespolních, takže letošní ročník byl v tomto ohledu určitě rekordní,“ nechal se slyšet starosta místního Sokola Pavel Skalický.

A kostýmy, ty byly vskutku obdivuhodné. Od posádky Červeného trpaslíka přes Addamsovu rodinu, matku představenou až po Dana Nekonečného a jeho tým, kde hlavní roli ztvárnil starosta obce Marek Hýbl, jenž před půlnocí vyrukoval s překvapením pro návštěvníky. Šlo o vystoupení, které návštěvníky zvedlo ze židlí.

To však nebylo jediné překvapení. Kromě show dnes již zesnulého showmana přišla na řadu výprava ze třicátých let, která si pod vedením manželů Palátových a Ambrosových připravila hudební vsuvku. Zábava tak neutuchala po celý večer až do pozdních nočních hodin. Oproti dalším plesům se na pódiu tentokrát nepředstavila živá kapela, ale DJ Marek Nadymáček, který hrál na přání a často se i k místním přidal.

„Byla to pomyslná tečka se vším všudy, jíž opravdu nic nechybělo. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na krásné výzdobě, ale i dalších věcech, a to nejen při dnešním večeru. Stejně tak i sponzorům. Hlavní poděkování patří všem, kteří se dostavili, protože díky nim a jejich skvělé náladě se poslední ples náramně vydařil. Nyní se tak plynule přesuneme do dalších akcí, které nás v průběhu jara čekají. Rád bych na nich opět všechny zase viděl,“ doplnil Skalický.