O tom, že se v Nezamyslicích umí bavit všechny generace, se už dlouhá léta ví. Tento víkend toho byl jasným důkazem. Zatímco v pátek si svůj maškarní večer užili dospěláci, kteří se bavili až do pozdních nočních hodin, v sobotu krátce po obědě už na sále řádily děti. Obě akce se už tradičně těšily velkému zájmu, návštěvy rozhodně nikdo nelitoval.

 

Závěr plesové sezóny patří v Nezamyslicích tradičně šibřinkám a ani letos tomu nemohlo být jinak. I letos předvedli nejen místní obyvatelé svou kreativitu a v sále se sešlo více než sto masek. Na tanečním parketu se tak otáčeli potápěči, řádové sestry, upíři, bohové z bájného Olympu, hejno much, dinosauři či krabice popcornu, ale i řada dalších tradičních i méně tradičních figur. Skvělou atmosféru vytvářela i hudba skupiny Funny, která celým večerem doprovázela. „Užili jsme si skvělý večer plný dobré nálady a humoru, čehož není nikdy dost. Řada kostýmů pobavila všechny přítomné a musím poděkovat všem za jejich účast, ale i sponzorům, kteří se postarali o skvělou tombolu i možnost takový večer uspořádat,“ prozradil hlavní organizátor tradičních šibřinek Petr Moravec.

Ještě v noci následoval náročný úklid, který pokračoval i v dopoledních hodinách, aby se vše podařilo připravit pro dětské šibřinky, kde však nastal jeden menší zádrhel. „Měli jsme tu jeden problém. Turci z Pivína k nám vyslali agentku, která měla za úkol sabotovat sobotní dětské šibřinky tím, že sebrala nad ránem veškeré komunikační prostředky TJ Hané. Naštěstí byla ještě dopoledne odhalena, takže si to děti nakonec mohly spokojeně užít,“ doplnil se smíchem po sobotním dětském reji Petr Moravec s tím, že z pátku na sobotu jeho telefon cestoval mimo dosah majitele.

Sobotní odpoledne tak narušeno nebylo. Děti názorně předvedly, že budoucí generace v Nezamyslicích na tradici jistě naváže, protože dorazily také v řadě zajímavých kostýmů. V rytmu hudby DJ Pospy a díky programu připravenému učitelkami z místní mateřské školy měly o zábavu skutečně postaráno. „Bylo to náročné, ale za takto vydařené akce to stojí. Největší poděkování směřuje všem, kteří se nám rozhodli pomoct a strávili tu s námi většinu času. Už teď se těšíme na další akce a také na to, co do příštího roku naši přátelé za kostýmy vymyslí,“ doplnil Moravec.