Opět je zde oblíbený SWAP/VÝMĚNA – proběhne 21. 5. 2023 14:00 – 17:00 hod v sále DUHA - kulturní klub.

Výměnný bazárek přilákal již mnoho těch, kteří přišli vyměnit věci, které doma nepotřebují, a které ještě mohou někomu udělat radost. Akce je pro všechny věkové kategorie a je zcela ZDARMA.

Co je vlastně SWAP a jak funguje?

Žijeme zavaleni věcmi, které nepotřebujeme, ale ostatním by mohly udělat radost. Smyslem SWAPu je mezi sebou vyměňovat nepotřebné, ale zachovalé věci. Nekupujme nové věci, chovejme se ekologicky a pomozme tím naší planetě. Vyměňovat je možné vše, ale pozor! Věc by měla být ČISTÁ a FUNKČNÍ. Pokud některé z kritérií nesplňuje, ale myslíte si, že by mohla dál posloužit, je fér o tom informovat. 

„SWAP si postupně nachází své příznivce a lidé už vědí, že v sále Kulturního klubu DUHA pořádáme akci, při níž mohou zájemci získat zdarma nejrůznější věci. Opravdu cokoliv - oblečení, boty, bižuterii, knihy, rostliny a podobně. To vše mohli a opět mohou přinést a nabídnout někomu jinému a naopak si odnést to, co se hodí zrovna jim,“ vysvětlila podstatu výměnného bazárku 1. náměstkyně primátora pro kulturu Milada Sokolová.

Letošní SWAP se uskuteční opět za podpory Statutárního města Prostějova a Zdravého města Prostějova. 

"Není nic lepšího pro životní prostředí, než když nabídneme druhou šanci svým nepotřebným věcem. Přineste vše, co nepotřebujete a nabídněte někomu jinému. Věci si jistě najdou svého dalšího uživatele, který tuto výměnu rád využije," doplňuje náměstkyně pro sociální oblast Marcela Župková.

 

SWAP