Ocenění „Učitel roku Olomouckého kraje 2023“ se rozdávalo na konci března. Ze slavnostního předávání odešlo s cenou na dvě desítky kantorů ze všech míst kraje včetně Prostějovska. Za zdejší region byli ocenění hned čtyři pedagogové: Jitka Kaprálová Šeluďková ze ZUŠ Konice, David Mach a Petra Pajtlová z Obchodní akademie v Prostějově i Lukáš Matoušek z Gymnázia Jiřího Wolkera.

Kraj se ve spolupráci s herci Moravského divadla v Olomouci Lukášem Červenkou a Vendulou Novákovou postarali oceněným učitelům o program. Stalo se tak i spolu se saxofonisty, klarinetisty a smyčcovým kvartetem. „Ocenění, které se nedostává každý den. Máme velikou radost a gratulujeme naší paní učitelce Jitce Kaprálové-Šeluďkové,“ objevilo se například na Facebooku.

Ocenění učitelů vyzdvihl i prostějovský zastupitel, sám v minulosti pedagog a ředitel školy, Antonín Dušek. „Vůbec se nedivíme, že každým rokem jsou oceňováni výborní pedagogové i z Prostějovska. Celé vedení města spolu s komisí pro školství jsou této významné události přítomni a předávají jim zasloužená ocenění,“ uvedl mimo jiné a konstatoval, že se rada a zastupitelstvo města o školství v Prostějově starají jako ú pravá máma´,“ usmál se.  

Fotogalerii najdete ZDE: