Tak tady se ještě uvidí. Už od letošních prázdnin by mohli návštěvníci Stražiska a okolí mít na výběr, zda se budou chtít zchladit na zdejší vyhlášené plovárně, či zamíří k nedalekému biotopovému koupališti. To v průběhu uplynulého roku vzniklo u silnice spojující obec se sousedním Čunínem. Přestože stavba biotopu je dle slov majitele již zkolaudovaná, její okolí dává tušit, že si vyžádá ještě hodně práce. Večerník zajímalo, zda bude areál připraven na letošní letní sezónu.  

Nová vodní nádrž vznikla v těsné blízkosti Čertových rybníků. Konkrétně jde o místo, kde se v dávné minulosti nacházel Hrázný rybník, k jehož faktické obnově došlo. Součástí biotopu mají být i tři tůně sloužící k čištění vody. Nicméně právě voda je to, co tu mimo jiné stále citelně chybí. Bude tedy biotopové koupaliště letos otevřeno?

„Byl bych rád, kdyby tomu tak bylo. Zásadní pro nás je, že stavba již byla zkolaudována. Než však začne koupaliště sloužit veřejnosti, budou nezbytné okolní úpravy. Máme v plánu se do toho pustit, vytvoříme pláž, budeme sázet stromy a uvidíme, jak se vše stihne,“ konstatoval majitel přilehlého areálu Čertových rybníků Petr Michek, jehož projekty pomalu, ale jistě mění tvář Konice a okolí. „Jsem rád, že se loni podařilo dokončit bytový dům v centru Konice. Na sedm z celkem devíti bytů již máme zájemce. Často se jedná o mladé rodiny s dětmi, které vrátí do centra města život,“ pochvaloval si Michek, jenž byl nedávno rovněž zvolen do konického zastupitelstva.

Kromě toho aktuálně v Konici provozuje také restauraci Rybárna, která po letech opět otevřela. Naopak „jeho Živňák“ zůstává už nějaký čas zavřený. „Živnostenský dům se neobejde bez rozsáhlejší rekonstrukce. Po ní by se do něj měl přesunout stávající provoz Rybárny a na jejím místě bychom rádi udělali tržnici nabízející farmářské produkty,“ nastínil své další plány Petr Michek, který se rovněž chce v dohledné době pustit přímo na Čertových rybnících do budování zhruba deseti nových chatek sloužících k ubytování.