Stejně jako v minulém roce, tak i letos proběhne Festival nejen zdravotně postižených na náměstí T. G. Masaryka před muzeem. Zájemci z řad široké veřejnosti se mohou těšit na bohatý program, který se spolkem „Jsme tu také“ připravili žáci z mnoha ústavů se sociální péčí, dětských domovů, školních družin a dalších speciálních zařízení, které se starají o osoby se zdravotním handicapem. Záštitu nad touto akcí převzal i primátor Statutárního města Prostějova František Jura.

 

V dopoledních hodinách pátku 26. května proběhnou zkoušky a od půl třetí se už všechno rozběhne naostro. „Věřím, že každý, kdo si na náměstí najde cestu, si přijde na své. Návštěvníci se mohou těšit na netradiční odpoledne s hudbou, tancem i divadlem a doufám, že si páteční den všichni společně moc užijeme. Všichni se zodpovědně připravují a už teď mohu říct, že se bude na co dívat,“ zve návštěvníky Michaela Straková z již zmíněného spolku „Jsme tu také“, který festival pořádá.

První ročník měl proběhnout už v roce 2020, ale vše zastavila epidemie koronaviru a akce tak musela na svůj premiérový ročník počkat dva roky. A v loňském roce slavila velký úspěch, akci si pochvalovalo i zúčastněné vedení města v čele s primátorem. „Chceme z tohoto festivalu udělat tradici a pevně věřím, že teď už nám v tom nic nezabrání. Myslím si, že jak zdravotně handicapovaní, tak i zdraví lidé mají co nabídnout a někdy jim k tomu chyběla jen možnost se kde předvést,“ přida hlavní organizátorka akce Hana Vybíhalová.  

Tak v pátek odpoledne všichni na náměstí!

 

KDY: PÁTEK 26. KVĚTNA, 14:30 HODIN

KDE: NÁMĚSTÍ T. G. MASARYKA, PROSTĚJOV

 

21 letak festival