Do letošní Noci kostelů, jejíž motto zní: „Po světle dne totiž nastupuje NOC, kdežto žádné zlo nepřemůže moudrost,“ se i v letošním roce zapojí Prostějov a přilehlý region, přičemž na zájemce čeká bohatý program napříč svatostánky a modlitebnami po celém městě, jež otevřou své brány široké veřejnosti. Záštitu nad akcí převzal primátor František Jura. V kostele Povýšení svatého Kříže pozdraví návštěvníky v 18.00 hodin. Bohatý program ale nabídnou i další kostely po celém Prostějovsku.

Po primátorově zdravici bude následovat Boží slovo pro všechny, prohlídka kostela, kytarový i varhanní koncert a požehnání městu Prostějov. „Mezi osmnáctou a dvacátou hodinou bude možná návštěva dětského koutku v Rajské zahradě a kaple Nejsvětější trojice, kde bude pro děti připravena zábava,“ láká návštěvníky František Jura, primátor Statutárního města Prostějov.

Hojný program nabídne i Husův sbor, kde se uskuteční modlitba i výklad letošního motta Noci kostelů. Vystoupí zde děti ze Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose, uskuteční se soutěž pro děti v hledání symbolů a proběhne přednáška Jany Gáborové i Filipa Gregora.

Se svým programem se ale přidají i další kostely v Prostějově, jako je kostel svatého Jana Nepomuckého, kostel svatého Josefa, kaple svatého Cyrila a Metoděje a kaple svaté Anny, Českobratrská církev evangelická a modlitebna církve Bratrské. Zájemci si tak mohou vybrat z velmi bohatého programu. Chybět opět nebude ani putování v kočáru, které připravuje Muzeum historických kočárů v Čechách pod Kosířem.

Pozadu nezůstávají ani místa po celém regionu. Noc kostelů tak proběhne například v Brodku u Prostějova, Čechách pod Kosířem, Konici, Kostelci na Hané, Tištíně, Určicích či Vřesovicích.

Podrobný program naleznete na stránkách www.vecernikpv.cz, případně na odkazu nockostelu.cz/programy/okres/prostejov.

 

KDY: PÁTEK 2. ČERVNA, 18.00 HODIN

KDE: KOSTELY A CHRÁMY V PROSTĚJOVĚ

 

22 noc letak

 

22 kostel letak2