Konec jedné éry! Po desítkách let strávených ukázkovou péčí o dětské pacienty oznámila konec své praxe oblíbená doktorka Jiřina Mikulášková. Praktická lékařka pro děti a dorost bude ještě do 30. června působit v prostorách prostějovské nemocnice, od 1. července převezme její ordinaci MUDr. Zuzana Konečná.

Jiřina Mikulášková po celou dobu své mnohaleté praxe od rodičů svých pacientů sklízela pouze slova uznání a projevy vděčnosti za bezvadný přístup. „Úžasná, pečlivá a chápající paní doktorka, která vždy poradila a pomohla. Tak hodnou paní lékařku jsem nikde nezažila, moc mě mrzí, že končí, ale chápu, že je čas užívat si zaslouženého odpočinku. Jsem velmi vděčná za péči, kterou věnovala mým dětem,“ vyjádřila se mimo mnoha jiných Petra Krejčí.

V podobném duchu se přitom nesly recenze na stejnou doktorku již mnoho let. „Je to ta nejlepší doktorka, jakou znám. Chodila jsem k ní jako dítě a chodím k ní i se svým nedonošeným chlapečkem. V životě bych ji neměnila, neboť je starostlivá, pečlivá a vždy rozesmátá. Nikdy se nestalo, že by něco podcenila nebo zanedbala. Naopak vše raději zkontroluje dvakrát, aby si byla jistá,“ vyjádřila se další z vděčných maminek.

Nyní však bude muset změnu řešit, dle informací Večerníku míří doktorka Mikulášková z rodinných důvodů do Prahy. Zda bude nadále třeba někde ordinovat Večerník nezjistil, do ordinace jsme se totiž nedovolali a při osobní návštěvě jsme zrovna neměli štěstí na lékařčinu přítomnost.