V minulých dnech odešla do pedagogického nebe bývalá dlouholetá zástupkyně ředitele základní školy v Melantrichově ulici v Prostějově. Smutným oznámením je, že zemřela Pavla Fridrichová, která byla bezesporu duší celé školy a oblíbená jak mezi kolegy pedagogického sboru, tak i žáky. O krátkou vzpomínku jsme požádali bývalého ředitele ZŠ Melantrichova Antonína Duška.

„Měli jsme všichni, co s ní prožili dlouhá léta ve školství, hlavně na ZŠ Melantrichova, tu nádhernou možnost, to štěstí, mít ji jako naši milou a laskavou paní zástupkyni. Byla pro nás všechny, hlavně učitele na prvním stupni a vychovatele ne nadřízená, ale doslova máma. Právě za ní všichni chodili pro radu, povzbuzení, doslovně pohlazení. Vždy věděla, jak poradit, jak vyzvednout, že učitelství děláme přece dobře. Laskavost a kamarádství z ní přímo čišely.

Již jen vstup do jejího království na škole, tedy místnosti zástupkyně, byl sám od sebe zážitek. Výzdoba, doslova ráj květin, to na každého úplně dýchlo. Po celou dobu jsem jako ředitel školy s ní mohl pracovat, dokázala vést celý pedagogický sbor a správní zaměstnance s nadhledem, láskou, citlivostí, a radou. Nezažil jsem, že by někdy byl aspoň náznak, že se s někým pohádala nebo poškorpila. Musíme říci, že byla naše paní zástupkyně srdečná, vstřícná, laskavá, milá a vždy každému poradila. I žáci, a těch bylo opravdu hodně, ji měli moc rádi.

Nikdo, opravdu nikdo na ni a na prožitá léta po jejím boku nikdy nezapomene: To mluvím za všechny učitele a správní zaměstnance. Vzpomínáme jako na nádherná léta ve školství v naší základní škole v Melantrichově ulici.“

Poslední rozloučení s paní Pavlou Fridrichovou proběhne v pátek 7. července ve 13.15 hodin na prostějovském hřbitově. Čest její památce! Budete nám všem moc chybět.“