Nemůže být snad nic lepšího, než když se náměstí zaplní dětmi, které se navíc skvěle baví, sportují nebo se i vzdělávají. To vše nejmladší generaci den před vysvědčením nabídlo Sportcentrum-DDM společně s Městskou policií Prostějov uspořádáním v pořadí již druhého Dne radosti a štěstí na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově. Vloni se této akce účastnilo na dva tisíce dětí, letos tomu bylo podobně.

Příchozí drobotina i starší školáci měli k dispozici celkem pětadvacet stanovišť s nejrůznějšími atrakcemi, kde mohli prokázat své umění i důvtip. A také se dozvědět něco nového o činnosti prostějovského Domu dětí a mládeže.

Den radosti a štěstí se na prostějovském náměstí uskutečnil podruhé. „Vloni jsme tuto akci uspořádali u příležitosti Mezinárodního dne dětí, letos však byla okolo tohoto termínu velká konkurence jiných akcí, tudíž jsme rozhodli o pozdějším termínu. Letošní Den radosti a štěstí jsme tak pojali jako rozloučení se školním rokem,“ objasnil změnu termínu Jan Zatloukal, ředitel pořádajícího Sportcentra-DDM Prostějov.

„Letos jsme počet atrakcí pro děti o něco málo rozšířili, takže k dispozici je celkem pětadvacet stanovišť. Vloni přišly na dva tisíce dětí, s podobnou návštěvností počítáme také letos. Počasí tomuto přání přeje. V tomto roce jsme setkání s dětmi na prostějovském náměstí pojali i náborově. Představujeme tady totiž i stávající kroužky Sportcentra DDM nebo nové kroužky, které budeme teprve po prázdninách otevírat. Mezi stálými atrakcemi se i letos objevuje florbal a basketbal, máme zde dále stanoviště s discgolfem, streetballem, děti si dále mohou vyzkoušet střelbu z laserových pistolí, malování na obličej, poznávání ovoce podle vůně a chuti, výrobu odznaků, poznávání památek nebo chůzi ve speciálních brýlích, které navozují opilost. Mezi naše dvě hlavní novinky patří speciální skákání přes švihadlo, kterému se dnes říká Rope Skipping, a také ukázky z činnosti našeho nového kroužku potápění,“ popsal Zatloukal součásti čtvrtečního Dne radosti a štěstí na náměstí T. G. Masaryka.

Přestože některým obyvatelům centra města mohl vadit zvýšený hluk během čtvrtečního odpoledne, organizátoři si tuto lokalitu velice chválí. „Vím, že kdo bydlí tady na náměstí, si to nemyslí, ovšem pro takovou akci nemáme lepší a výhodnější místo, než je toto. Náměstí je nejlépe dostupné pro všechny děti i dospělé a díky tomu, že je to všechno v centru, dosahujeme tak vysoké návštěvnosti,“ zastává svůj názor ředitel Sportcentra-DDM, který zajistil celou akci v úzké spolupráci s Městskou policií, která na náměstí rovněž předvedla některé své aktivity. Přidal se také Kulturní klub Duha a zástupci některých menších organizací.