Obrovskému zájmu dětí se těšila sobotní akce prostějovské taneční školy Pirouette. Ta do lázeňské Skalky pozvala děti k prohlídce pohádkového lesa. Do toho se nakonec po dvou trasách vydalo přes dvě stě účastníků.

„Připravili jsme dva okruhy, jeden kilometr pro nejmenší a 3,3 km pro větší děti. Na trasách se setkaly s nejrůznějšími pohádkovými bytostmi a plnily úkoly. V cíli je čekala odměna v podobě balíčků se sladkostmi,“ popsala Večerníku jedna z organizátorek.

Celkově bylo na trasách šestnáct zastavení, přímo ve Skalce pak mohly děti tvořit v dílničkách či si za drobnou sladkost zasportovat. „Byli jsme s dětmi před pár týdny na stejně pojmenované akci v Plumlově, ale musím říct, že tady to měli mnohem lépe organizačně zvládnuté. Trasa akorát, odměny super,“ pochválila akci Barbora, jedna z návštěvnic.

Na otázku, kdo se jim líbil nejvíc, odpovídali malí soutěžící většinou jednohlasně, že čerti. „No, do Mikuláše daleko, tak jsou za hrdiny,“ smál se další z rodičů.

Organizátoři z Pirouette byli velkým zájmen zaskočeni, ale nepřekvapeni. „Počítali jsme tak se dvěma sty dětí, už teď víme, že jich je minimálně o třicet víc a další stále přicházejí. Bohužel do balíčků už za chvíli nebudeme mít co dávat, tak si aspoň budou moci projít trasu a v cíli dostanou nějakou sladkost,“ dodali.