Po celé tři víkendové dny minulého týdne provoněly parkoviště u supermarketu Tesco v Držovicích nejen burgery nejrůznějších druhů, ale také hranolky či řízky. A na své si přišli i ti, kteří zbožňují zmrzliny nebo profesionálně namíchané drinky. Od pátku do neděle se zde konal populární Burger Street Festival 2023.

 

Známý festival se pořádá na nejrůznějších místech České republiky a uplynulý víkend se celá burgerová karavana zastavila v Prostějově, respektive Držovicích. Na poměrně velkém prostoru byly na parkovišti postaveny velké stany, v nichž jednotliví prodejci nabízeli návštěvníkům různé pamlsky.

Mezi nimi pochopitelně hrály prim burgery. „Každoročně jezdíme po celé republice s třiceti až čtyřiceti akcemi tohoto typu. A vždy jde o akce trvající od pátku do neděle, a to od rána do večera. Nabízíme kombinaci burgerových specialit, se kterými tradičně s námi jezdí osm až deset burgeráren. Každá z nich má v nabídce několik druhů, takže v konečném součtu i teď můžeme lidem nabídnout zhruba tři desítky burgerů. Pochutnáte si také na bezlepkových burgerech, vegetariánských, ale kromě klasických hovězích pak třeba i na klokaních nebo rybích. Kromě toho nabízíme i doplňkové produkty, například belgické hranolky, uzená žebra a podobně. Nemůže samozřejmě chybět ani bohatý výběr nápojů a zmrzliny včetně vaflí,“ popsal Večerníku přímo na místě Bedřich Snášel, hlavní organizátor Burger Street Festival 2023. Jak ještě nakonec v sobotu dopoledne přiznal, návštěvnost nebyla v tu dobu zatím nijak velká. Po zbytek venku to i díky horkému počasí bylo jen o něco málo lepší. Ale ti, co přišli, se alespoň pořádně najedli.