Navzdory všem opatřením není nutné, abychom všichni jen seděli doma! Prostějovský magistrát aktuálně chystá dobrodružnou venkovní hru, která zvídavým dětem a jejich hravým rodičům slibuje poznávání nových míst i cestování v čase. Kdo se stane jejím průvodcem?

 

Prostějov se zapojí do hry, která už v celé řadě jiných měst přináší zábavu pro volné dny. „Doufáme, že hra nadchne turisty i místní, kteří mají rádi vše zajímavé a netradiční. Jde o jeden ze způsobů, jak ještě více poznat zdejší lokalitu a její historii a zpestřit si třeba víkendový den,“ nastínil prostějovský primátor František Jura.

K zapojení do hry stačí chuť, čas a také mobilní telefon. Zájemci si vyberou cíl výletu, do mobilu si stáhnou připravené mise s mapou, audio nahrávku příběhu s herními instrukcemi a již se mohou vydat za zábavou. „Na každé trase se účastníci zaposlouchají do příběhu vyprávěného historickou postavou, která je spojena s daným místem, a právě řeší nějaký malér nebo obtížný záměr. Na jednotlivých zastaveních účastnící pomáhají posunovat historii tím, že řeší úkoly, za to sbírají body. Na konci trasy si mohou udělat selfie s postavou, které pomohli,“ ozřejmila náměstkyně primátora Milada Sokolová.

O zpracování příběhu se postará sama společnost, která Skryté příběhy rozběhla již v mnoha městech ČR včetně nedalekého Přerova, Olomouce, Kroměříže nebo Litovle. Nicméně zapojit se mohou všichni, kteří chtějí tuto zajímavou myšlenku rozvíjet a přizpůsobit „svým“ hrdinům hry.

Pokud tedy máte nápad, kterou historickou osobnost Prostějova by bylo zajímavé do hry začlenit a sdílet s ní její trable, pošlete svůj návrh na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

První návrhy padly již na sociálních sítích, kde byla v souvislosti s průvodci nejčastěji zmiňována jména vynálezce Otto Wichterleho, básníka Jiřího Wolkera či pohádkové „Marušky“ Mileny Dvorské. „Lidé mohou své návrhy posílat do poloviny února,“ vzkazuje Milada Sokolová.