Něco takového už budou pro otužilce skutečné Bahamy! Zimní plavci jsou neobyčejně odolní a vytrvalí lidé zvyklí ledacos překousnout. Za to se jim ovšem dostává odměn, které běžný smrtelník nikdy nezakusí. Jednu z nich si užijí během poslední soutěže Českého poháru v zimním plavání, která se bude konat nadcházející sobotu 6. dubna od 11.50 v Zářičí. Podpořit soutěžící, nebo zocelit své zdraví ponořením se do jarní vody čisté pískovny tam budou moci i ti, kteří se zimním plaváním zatím teprve koketují.

Český pohár v zimním plavání odstartoval loni 11. listopadu závody „O ledovó čapo Boba Pácla“, které se konaly na plumlovské přehradě. Nyní se na velké finále na Hanou opět vrací. A to jen o pár kilometrů dál do prostředí pískovny v Zářičí u Chropyně.

Deset minut před polednem tam bude zahájeno klání zimních plavců na trasách 1 km, 750 m, 500 m a 250 m. Kromě špičky tohoto sportu včetně pokořitelů kanálu La Manche si mohou plavání ve stále ještě relativně chladné vodě vyzkoušet úplně všichni. „Pro neregistrované otužilce jsme připravili stometrovou trať. Podmínkou je včasná registrace v kulturním domě Záři

í do 10.50 a skvělý zdravotní stav,“ potvrdila Gabriela Ježková z pořádajícího oddílu DZP Haná.

Již 22. ročník Otužileckého vítání jara na Hané bude posledním z celkem 27. závodů letošního Českého poháru v zimním plavání. Kromě vyhodnocení těchto závodů dojde v závěru akce i na slavnostní vyhlášení celkových výsledků jednotlivců a družstev Českého poháru. Skvělou zprávou je, že prostějovští nadšenci z oddílu DZP Haná ve velké konkurenci 37. týmů s největší pravděpodobností obhájí celkové třetí místo. Skončí tak hned v závěsu za týmy z Prahy a Brna, které se mohou pochlubit výrazně početnější členskou základnou i finančními možnostmi. „Dále budou oceněni tři celkově nejlépe umístění zimní plavci a plavkyně v několika věkových kategoriích od 15 let až po seniory starší 80 let,“ uzavřela Gabriela Ježková.