Novou sezónní službu nyní nabízí Dětské dopravní centrum v Prostějově. Nedávno oznámilo, že otevírá půjčovnu vybavení pro zimní sporty. Nabídka je pestrá od bruslí až po sjezdové lyže. Stejně tak je rozmanitá taky doba, na kterou je možné si vybavení půjčovat.

„Je zde možnost půjčit vybavení na den, na víkend, na týden i na sezónu,“ prozradil za dopravní centrum Jiří Novák a odkázal přitom na internetové stránky Sportcentra DDM Prostějov, pod které dopravní hřiště spadá. Na svém webu organizace informuje o podmínkách půjčení i o cenách.

Dopravní centrum tuto možnost pro obyvatele milující zimy poskytuje poprvé. „Normálně totiž máme přes zimu různé kurzy. Tím, že letos nejsou, tak jsme mohli sportovní materiál nabídnout široké veřejnosti,“ vysvětlil Novák.

Služba v posledních dnech díky chladnému počasí zaznamenala úspěch. Až na jedno z půjčovaných vybavení je po sportovním náčiní sháňka. „Je pravda, že jsme nepůjčili žádné sjezdové lyže. Ale běžky jsou prakticky všechny pryč,“ zhodnotil zájem Jiří Novák.