První polovina února byla v prostějovském Ekocentru Iris ve znamení rušení akcí. Současná situace vypadá ale přeci jen o chlup lépe. Ekocentrum se totiž rozhodlo, že lidem všeho věku nabídne v době zákazů alespoň malé povyražení. A to v podobě poznávací stezky v prostějovském parku.

 

 „Zajděte se alespoň ve městě projít naším největším parkem! Po celých Kolářových sadech budou rozmístěna hravá i informační zastavení pro dospělé i pro děti. Tuto stezku (či její úsek) si každý může samostatně projít kterýmkoliv směrem a v jakémkoliv pořadí. Aktivity pro děti budou vyvěšeny na růžovém podkladu, aktivity pro dospělé na modrém podkladu. Správné odpovědi si účastníci mohou zkontrolovat sami přímo na místě,“ zve na stezku osazenstvo ekocentra.

Ředitelka sdružení Iris Eva Zatloukalová by samozřejmě dala přednost větším akcím. Stezka totiž bude vzhledem k platným omezením pouze individuální záležitostí. „Osobně si myslím, že pohyb na volném vzduchu je důležitý pro zdraví. Byla bych ráda, kdyby se dalo chodit do přírody hromadněji, ale bez mačkání,“ vyjádřila se k současné situaci Eva Zatloukalová s tím, že právě proto ekocentrum vymyslelo stezku v parku. Podobně se snažily aktivizovat i další organizace. Například DDM Sportcentrum Prostějov nebo němčický Orion.